5fd92fdcd2a8c

Nyheter

Branäsgruppen satsar 85 miljoner i Kungsberget

Kungsberget ska utvidgas och en ny rekordlift ska byggas. Branäsgruppen satsar nu 85 miljoner kronor på att förvandla skidanläggningen till en skidort.

Text: • 2016-02-16 Uppdaterad 2016-02-16

Investeringarna i Kungsberget uppgår i år till 85 miljoner kronor. I detta ingår ett helt nytt skidområde, ett förstärkt snösystem och en spektakulär liftsatsning. Dessutom tillkommer det ytterligare 85 miljoner kronor från privata aktörer till det fortsatta byggandet av bostäder.

I år är det 6 år sedan projektstarten då Branäsgruppen tog beslutet om att förvandla Kungsberget från skidanläggning till skidort.
Sedan dess har koncernen, med erfarenheter från deras andra stora skidort, Branäs, investerat en budget på 500 miljoner för att nå målet.

Den nya satsningen ska öppna upp för helt nya möjligheter för sommarsatsningar och en verksamhet som ska fungera året runt. Dessutom kommer det skapa flertalet helårsanställningar. 

8 skidorter nära dig


Här är skidorterna med mest snö just nu


Snöblandad integration – här står de nya svenskarna på skidor


Text: • 2016-02-16
NyheterSkidorterBranäsKungsberget

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen