Det är redan full fart i Tänndalens friåkningsområde Freeride Paradise.

Nyheter

Tänndalen satsar stort

Det händer just nu mycket i nordvästra Härjedalen. Till den här säsongen har Tänndalen investerat drygt 50 miljoner i anläggningen.

Text: Mattias Björklund • 2016-11-28 Uppdaterad 2016-11-28

Nästan 60 centimeter snö gör skillnad. I helgen var det rekordtidig premiär i Tänndalens friåkningsområde Freeride Paradise. Lite längre får man hålla sig, närmare bestämt till i mitten av december, innan det går att testa skidortens alla nyheter för säsongen 2016/17.

Till den här säsongen har den Härjedalska orten gjort sina största investeringar sedan 1970-talet. Nya liftar, ny barnbacke, nya park, ett utvecklat snösystem och en hel del annat bjuds det på, förklarar Tänndalen i ett pressmeddelande.

I december kommer en ny, modern sexstolslift att kunna invigas på Hamra. Investeringen landar på cirka 50 miljoner kronor. Den nya liften har en kapacitet på 2 600 skidåkare i timmen. Det är en snabbgående lift där åktiden till toppen blir två, tre minuter. Liften kommer att utvecklas i två faser, först med eluppvärmda säten och som får en viktig uppgift att knyta ihop Tänndalens 53 nedfarter. Till nästa år utvecklas liften med vindskydd, i form av så kallade ”bubblor”. Tänndalen hoppa på ”fantastisk komfort och än en mer attraktiv och tillgänglig skidåkning” i och med den nya liften.

Tänndalen satsar stort
Tänndalens nya park har inga raka linjer. Istället har parkens designer inspirerats av skatekulturen och placerat rails, boxar och hopp mer utspritt över hela området.

Av de övriga nyheterna för i år märks Tänndalens nya park som öppnar i mitten av december.

– Vi har byggt Sveriges kanske mest kreativa park, menar Tänndalens Rasmus Pettersson och fortsätter:

Här finns inga raka linjer utan hela parken är fylld av features och för känslorna till skatekulturen. Här samsas Sveriges absolut främsta elit inom snowboard och skidor med kidsen, och känslan som uppstår är avslappnad, kreativ och glad. Vi är jätteglada över att snart kunna välkomna alla till en helt ny typ av park.

Flera andra projekt pågår parallellt i Tänndalen och är tänkta att vara klara till i mitten av december. Bland annat öppnar ett nytt barnområde.

– Nu finns en snällare backe för nybörjarna, en instegsbacke i bästa läge alldeles intill skiduthyrningen och parkeringen i Hamra. Det blir ett jättebra tillskott för dem som precis börjat åka skidor, säger Rasmus och förklarar hur snötillverkningen till i år blivit mer utvecklad i Tänndalen.

– Inför säsongen har snösystemet utvecklats för att täcka stora delar av Buskvallen. Vi dubblerar antalet pister med kanonsnö i botten. Det känns väldigt bra att ha tagit ett så stort kliv i utvecklingen av snösystemet, säger Rasmus Pettersson och avslutar med att förklara årets satsning på nya stormliftar.

– För att möjliggöra lifttransport även när det blåser har vi investerat i stormliftar i liftsystemet. Stormliftarna går i lågzon och körs enbart när vinden blir för kraftig. Det möjliggör tillgång till pisterna även om de ordinarie liftarna inte körs. Det betyder att vi kan hålla öppet för skidåkning även under riktigt blåsiga dagar.

Nytt friåkningsområde ska skapa nya friåkningsstjärnor


Text: Mattias Björklund • 2016-11-28
NyheterSkidorterTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen