5fd9300e66435

Alperna

Prisa gud, här kommer snön till alperna!

Efter veckor av torka verkar det prekära snöläget i alperna vara på väg att lösas.

Text: • 2015-12-28 Uppdaterad 2015-12-28

För snart en månad sen rapporterade vi om det taskiga snöläget i Alperna, men att det också fanns ljuspunkter för snö-törstande skidentusiaster.

Under stora delar av december har ett högtryck legat och blockerat lågtryck som har försökt ta sig in. Bilden här nedanför visar läget så sent som den 22 december. 

Prisa gud, här kommer snön till alperna!

Nu har högtrycket släppt och likt ett nyårslöfte kommer snön börja dumpas i början av året.  

Prisa gud, här kommer snön till alperna!

Framför allt är det de franska skidorter som ligger bra till för att bättra på sitt magra snödjup, framför allt Chamonix och Alpe d’Huez som väntas få upp mot en 30 centimeter de närmaste dagarna. 

Prisa gud, här kommer snön till alperna!
Prisa gud, här kommer snön till alperna!

Det är fortfarande oklart hur mycket nederbörd som kommer att komma in över alperna. Det som står klart är att blockaden är hävd och att det är fritt fram för molnen och snön att krypa in över skidorterna – och är inte det goda nyheter så säg. 


Text: • 2015-12-28
AlpernaSkidorterAlpe d’HuezChamonixFrankrikeSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen