Alperna

Alpe d’Huez – Solens Rike

Trots stor fallhöjd, ett gigantiskt skidsystem och ett läge mitt i ett av Alpernas häftigaste bergsområden är franska Alpe d'Huez fortfarande lite av en doldis, det är dags att ändra på det.

Artiklar

Det här är världens längsta pist

Fransmännen anses inte ligga i topp när det kommer till att pista – men världens längsta pist kan de åtminstone stoltsera med.

Alperna

Monsterdump på väg in över alperna – 1,5 meter nysnö att vänta

Det snöar redan intensivt i norra alperna – och mer är på väg. Här är tio skidorter som väntar mer än 1 meter nysnö den kommande veckan.

Alperna

Fortsatt snöyra i alperna – ny meter att vänta

Snödjupet är på god väg att förbättras i stora delar av alperna. Nu är ihärdigt snöfall på väg in över Frankrike och Schweiz.

Alperna

Prisa gud, här kommer snön till alperna!

Efter veckor av torka verkar det prekära snöläget i alperna vara på väg att lösas.

Alpe d’Huez  – Alpernas mesta doldis

Alpe d’Huez har allt som en riktigt bra skidort kräver. Fin fallhöjd, spännande nedfarter och enastående offpist. Ändå är det något som saknas. Åka Skidors ständige medarbetare Gunnar Andersson försöker röna ut vad.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top