5fd9300b5a623

Alperna

Borgmästarens uppmaning: Lämna snön till turisterna

Snöbristen skapar stor oro bland alpernas skidorter. I Val Thorens går man nu så långt att borgmästaren uppmanar bybor att lämna snö till vecko-turisterna.

Text: • 2015-12-31 Uppdaterad 2015-12-31

Paniken över snöbristen i alpernas har nått sin absoluta höjdpunkt. Efter lågt snödjup och höga temperaturen finns det knappt någon snö i alperna – och i Val Thorens och Les Ménuires ber nu borgmästaren lokalbefolkningen att hålla sig borta från pisten.

I ett uttalande tidigare veckan sa André Plaisance, borgmästare för Saint-Martin-de-Bellville-regionen:
– Vi vill erbjuda våra trogna kunder den bästa skidupplevelsen samtidigt som vi ser efter deras säkerhet på berget. Vi har inget annat val än att vidta dessa åtgärder för att begränsa tillgången.

Borgmästarens uppmaning: Lämna snön till turisterna

Uppmaning ska sträcka sig över nyår fram till den 2:a januari, men reaktionerna har dock inte låtit vänta på sig. Efter en hel del kritik tvingades en talesman för borgmästaren att förklara att uppmaningen ”bara var en rekommendation”.

Lyckligtvis är snö på väg in över franska alperna så en kan bara tänka sig glädjen som borgmästaren och hens stab nu känner

De 10 mest lästa artiklarna under 2015


Så ska en presenning rädda skidåkningen i Chamonix


Han är 96 år och åker bättre skidor än du


Text: • 2015-12-31
AlpernaSkidorterFrankrikeVal Thorens

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen