Foto: Morzine

Frankrike

Morzine – bästa läget i Portes du Soleil

Morzine har det bästa läget i Portes du Soleil och bjuder på ändlös skidåkning i alla väderstreck ihop med kulinarisk perfektion.

Text: Åka Skidor • 2023-02-04 Uppdaterad 2023-02-04

Bönderna i byn kanske ångrar att de 1963 sålde marken på ett närliggande berg med förklaringen ça ne vaux rien – det är inte värt någonting. Platsen fick namnet Avoriaz. Ja, ni förstår… Det var inget smart beslut.

Foto: Morzine

Morzine har det bästa läget i ett av planetens största skidområden, Portes du Soleil som består av totalt 12 skidorter. Här finns mer piståkning än du hinner med på en vecka. I alla väderstreck. Kryddat med mängder av besöksvärda krogar. 

Okända pärlor: Morzine, Frankrike
Foto: Morzine

Morzine | Frankrike

Tips 

Vill du spåra lössnö kan jag diskret tipsa om L-dalen med L-skogen som har mer skogsåkning än de flesta skidorter av rang. Dalen heter egentligen Chésery men det är ingen som vet. Starta var du vill mellan toppen på sittliften Foilleuse och Pointe de L’Au och kör mot nordväst. Hur du än åker kommer du ner på en blå pist som tar dig tillbaka till Morgins på schweiziska sidan av Portes du Soleils enorma liftsystem.

Passar 

Entusiaster som vill åka mycket skidor och äta gott.

Läge 

Transfer från närmaste tågstation Cluses eller Thonon-les-Bains 30 kilometer bort. Genève är närmaste flygplats.

Åkhöjd

1 000 – 2 466 meter över havet

Åkning 

46 liftar, 66 pister varav 9 svarta, 28 röda, 24 blå och 5 gröna

Info

morzine-avoriaz.com


Text: Åka Skidor • 2023-02-04
FrankrikeOkända PärlorAvoriazFrankrikeMorzineOkända pärlorPortes du Soleil

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen