Foto: Jesper Molin

Artiklar

Hotel Hoheneck – ditt basläger i Engelberg

Hotel Hoheneck är den perfekta utgångspunkten 
för att uppleva Engelbergs magiska skidåkning och måltider i världsklass.

Text: Hotel Hoheneck • 2019-01-16 Uppdaterad 2019-01-16
Hotel Hoheneck  – ditt basläger i Engelberg
Foto: Jesper Molin

Schweiziska Engelberg är en av Alpernas allra finaste orter för offpiståkning och sedan många år en given favorit för oss svenska skidåkare.

Juvelen i dalgången är det gigantiska, nordvända berget Titlis, ett av världens absolut bästa berg för friåkning. Liftarna tar dig från dalgången på 1 050 meter via den effektiva gondolen upp till Stand (2 450 meter) och den sista biten till toppen av Klein Titlis på 3 200 meter med hjälp av den roterande kabinbanan Rotair.

Hotel Hoheneck  – ditt basläger i Engelberg
Foto: Jesper Molin

Härifrån väntar ett högalpint paradis för den äventyrssugne skidåkaren som saknar motstycke. Världskända namn som Steinberg, Laub och Galtiberg är klassisk mark och åk som alla skidåkare bör ha på sin meritlista. Och inte minst, Engelberg är en av de skidorter som får mest snö i Alperna – säsongen här är både lång och fylld med puderdagar.

Vill man ta det lite lugnare finns skidsystemet Brunni på den andra sidan dalgången, vänt mot solen och med sköna glidarpister för hela familjen.

Men den storslagna skidåkningen tar gärna ut sin rätt och för att åka bra skidor måste man även bo och äta bra för att kunna ladda batterierna ordentligt. Mitt i byn ligger det svenskägda Hotel Hoheneck – en gång i tiden ett enkelt vandrarhem för pilgrimer som vallfärdade till Engelbergs kloster, endast ett par hundra meter från hotelldörren. Numera är Hoheneck ombyggt till ett bekvämt och familjärt skidåkarhotell med allt du behöver under samma tak för att kunna njuta fullt ut av din skidsemester.

Hotel Hoheneck  – ditt basläger i Engelberg
Foto: Jesper Molin

En bra skiddag börjar med en rejäl frukost, det är grunden som allt bygger på. I matsalen, kallad Saalen, står varje morgon en rejäl, energirik skandinavisk skidåkarfrukost mixad med lokala specialiteter uppdukad som gör dig redo att ta dig an Engelbergs åkning.

När du känner dig mätt och redo kliver du bara ut genom hotelldörren och hoppar på skidbussen som stannar precis utanför och åker raka vägen till Brunni eller Titlis. Efter skidåkningen upprepar du enkelt samma procedur och landar direkt tillbaka vid hotellet igen. Och vad passar bättre än att avsluta skiddagen i Hohenecks mysiga loungebar, en trappa upp? Här njuter du av god öl, smårätter och blandar med skönt snack om dagens åkning.

Hotel Hoheneck  – ditt basläger i Engelberg
Foto: Jesper Molin

Men, nu har vi sparat det kanske bästa 
till sist. För i köket står ingen mindre än Lindor Wink, flerfaldigt prisbelönt kock (och inte minst en fantastisk skidåkare) 
och svänger ihop en tvårättersmeny av 
absolut högsta klass. Om du inte vill äta 
i restaurangen, men ändå testa Lindors 
mat, kan du beställa något från à la carte-menyn i loungebaren.

Nu när du är mätt, belåten och sådär lagom mör i benen är det dags att avsluta kvällen i baren på nedervåningen. Och förbered dig på party! Varje vecka, onsdag till lördag spelar nämligen olika liveband i baren och skapar en uppsluppen stämning. När bandet tystnar tar DJ:n vid och sprider sina beats till långt inpå småtimmarna.

När du så småningom rör dig upp till rummet och din bekväma säng funderar du på hur det går att toppa det här. Enkelt, du vaknar bara upp nästa dag och upprepar allt en gång till.

Hotel Hoheneck  – ditt basläger i Engelberg
Foto: Jesper Molin

Hotel Hoheneck

Adress Dorfstrasse 4, Engelberg
Resa Flyg till Zürich. Sedan kan du antingen åka tåg till Engelberg eller boka flygtransfer på Hotel Hoheneck.
Boendealternativ Rum med frukost, eller halvpension med tvårätters middag inkluderat.
Restaurang En tvårätters middag i Saalen, tillagad av den prisbelönta kocken Lindor Wink, kostar 40 CHF.
Loungebaren Ligger en trappa upp och har afterski från klockan 16 varje dag. Här finns ett stort sortiment av öl, goda drinkar samt smårätter. Från klockan 18 kan du äta middag här och välja mat från à la carte-menyn.
Baren Hohenecks livliga bar i gatuplanet är Engelbergs vattenhål nummer ett. Liveband spelar onsdag till lördag under säsongen.
Konferens Hoheneck har ett konferensrum för upp till 25 personer, samt stora Saalen som rymmer 60 personer.
Skidbuss Stannar direkt utanför hotellet.
Liftkort Skippa kön, köp ditt liftkort i receptionen.
Skidhyra Quattro Sport ger 15% rabatt till hotellgäster.
Gym Hotellgäster tränar billigare på Fitness & Physio.
Bergsguide Prime eller Tobias Granath.
Tips! Boka söndag-onsdag. Få både en bra deal på boende och ha nysnön på berget för dig själv.

Info hotelhoheneck.com

Världens bästa skidåkning: Engelberg


Puder och fäbodvallar i Engelberg


NEAR – Johan Jonsson utforskar Engelbergs närhet


Text: Hotel Hoheneck • 2019-01-16
ArtiklarEngelbergHotellSchweiz

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen