Vars

Artiklar

Speedskiing – Skidåkning i jakt på fysikens gränser

Världsrekord, acceleration och brännskador. Det här är speedskiing, den snabbaste icke-motoriserade sporten på planeten Jorden.

Artiklar

Svensken som kör om en Porsche*

I störtloppet Hahnenkammrennen har hastigheter på 150 km/h uppmätts. Tänk dig att öka den hastigheten med 100 km/h och vid målet göra en snygg stoppsladd. Precis så gjorde speedskiåkaren Christian Jansson när han för några dagar sedan sattes nytt svenskt hastighetsrekord på skidor med ofattbara 248,105 km/h.

254.958 km/h – nya världsrekordet i speedskiing

Om du anser att du är snabb nedför berget är det ingenting mot Ivan Origone. I helgen satte italienaren nytt världsrekord i speedskiing.

Artiklar

Från barmark till snö – franska alperna före/efter 29 oktober

El Nino kan komma att skapa snökaos i USA – men Europa vill inte vara sämre. De senaste dagarna har det snöat i franska alperna och bergstopparna börjar återigen få den där vita färgen vi älskar.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top