Mer sökbar i Matilda Rapaports minne

Mer sökbar i Matilda Rapaports minne

Stiftelsen MM Rapaport Hargin har i samarbete med RECCO tagit fram en reflektor där större delen av intäkterna vid försäljningen går till välgörande ändamål.

MM Rapaport Hargin är en stiftelse som grundades till minne av vår svenska friåkningsstjärna Matilda Rapaport som under tragiska omständigheter omkom i en lavinolycka i Chile förra sommaren.

Stiftelsen vill inspirera skidåkare och entrepenörer att följa sin passion samt förbättra jämställdheten mellan könen inom sporten och inte minst säkerheten på berget.

Läs mer om MM Rapaport Hargin på rapaporthargin.com

RECCO är ett svenskstartat företag som jobbat med SAR (Search and Resque) teknologi och finns idag världen över med sina reflektorer som finns integrerade i skidkläder, pjäxor, hjälmar och annan utrustning. Den lilla reflektorn fungerar utan batteri och kan hjälpa räddningsteam som har RECCOs sök-utrustning att hitta personer som begravts av en lavin.

Reflektorn ersätter inte en transceiver och annan nödvändig lavinutrustning utan bör ses som ett komplement.

Se filmen där Mattias Hargin berättar med om samarbetet i en intervju. Större delen av intäkterna av försäljningen av den specialbrandade reflektorn kommer att gå till stiftelsens arbete.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!