Perks - fördelarna som deltidsproffs
Foto: Nikolai Schirmer

Perks - fördelarna som deltidsproffs

Se Nikolai Schirmers uppföljare till filmen Shapes. En hyllning till naturens element i en estetisk video på nio minuter med ösig åkning med inspiration från Dr Seuss.

Perks är uppföljaren till Nikolai Schirmers film förra året kallad Shapes, och handlar om ögonblicken som skidåkare, och fördelarna med att vara deltidsproffs. I vintras åkte han hela vintern på ett par techbindningar med DIN 12 och levde rednecklivet i Kanada med skoter och allt vad det innebär som nybörjare (läs: mycket köra fast och använda lavinspaden till att gräva loss skotern).

Under tiden upplevde fransmannen Flo Bastien den snörikaste vintern i Alperna på ett halvt decennium och Asbjørn Eggebø Næss fick äntligen möjligheten att åka Vengetind, kungen av Romsdalen. Säsongen avslutade de tillsammans i Lyngen med intressanta snöförhållanden.

Foto: Nikolai Schirmer

Introlåten kommer från det svenska bandet Slagsmålsklubben och resten av musiken från lokala band i Nikolais hemmastad Tromsø. Filmat av bland annat Joonas Mattila, som enligt uppgift ska vara bättre på att hoppa än åkarna själva, och klippt av Nikolai Schirmer.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!