Stöten är årets skidanläggning 2019
Foto: Stöten pressbild

Stöten är årets skidanläggning 2019

Under SLAOs årsmöte i Järvsö i slutet av maj presenterades vinnaren av utmärkelsen Årets Skidanläggning som blev Stöten i Sälen.

Svenska Skidanläggningars Organisation, förkortat SLAO, utser varje år vinnare i tre olika kategorier för att lyfta fram individer och organisationer som utmärker sig lite extra inom skidbranschen. Vinnarna annonserades ut på årsmötet som i år ägde rum i Järvsö den 21 maj.

Priset i kategorin Årets Skidanläggning gick förra året till Hemavan, och innan dess till Alebacken, Kläppen, Kåbdalis, och Idre Fjäll. I år var tre skidanläggningar nominerade: Stöten, Järvsöbacken och Tänndalen. 

Stötens pistkarta

Kriterierna lyder att "priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen – verksamhetsmässigt eller geografiskt – långt utöver det vanliga.".

Och i år var det Stöten som var nominerade redan ifjol som tilldelades den högt ansedda utmärkelsen.

Foto: Stöten pressbild

Motiveringen lyder "Som den nordligaste anläggningen i Sälenfjällen utvecklas Stöten lite i skuggan av de andra anläggningarna i området. Här drivs ett ambitiöst förbättringsarbete, förra årets stora liftsatsning har i år följts upp med nya fina nedfarter, bättre snöupplevelser och en imponerande skilodge. Utan att förlora sin själ fortsätter Stöten en spännande bana, till stor del tack vare engagerade medarbetare och hög servicekänsla. Stöten är en frisk uppstickare som gör skidåkningen i Sälenfjällen ännu mer attraktiv".

Foto: SLAO

- "Vi är stolta, hedrade och obeskrivligt glada över att vara årets skidanläggning! Vi har de senaste åren investerat stort och jobbat hårt med att utveckla hela Stöten vilket gett många mycket positiva resultat. Inte minst har vi våra fantastiska medarbetare att tacka! Vi har många som återkommer år efter år vilket gett en genuin kännedom och kunskap om Stöten, vilket märks väl i servicen till gästerna. Att vi nu dessutom officiellt blir utsedda och prisade som årets skidanläggning är ytterligare ett kvitto på att det!" kommenterade Stötens VD Johan Thorn efter beskedet.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!