Foto: Magnus Dovallius / Stöten

Artiklar

Stöten satsar stort inför framtiden

Efter en rekordvinter har nu Stöten investerat 300 miljoner inför den kommande säsongen i bland annat en ny skilodge, en ny nedfart som blir Sälens längsta och en ny lift.

Text: Åka Skidor • 2018-11-25 Uppdaterad 2018-11-25
Stöten satsar stort inför framtiden
Alla nyheter i Stöten inför vintern. Foto: Stöten

Förra vintern blev en riktig succé för Sälenfjällens nordligaste skidanläggning Stöten. Under åren 2014 fram till 2017 har totalt 256 miljoner kronor investerats i Stöten och inför förra vintern lanserade man ett helt nytt skidområde med fem nya nedfarter och Dalarnas längsta och snabbaste expresslift, den 1,7 kilometer långa 6-stolsliften Vargy Express.

Vi kan med glädje konstatera att vi ökat på alla fronter, såväl omsättningsmässigt som i både återkommande samt nöjda gäster. Det är vi otroligt glada och stolta över, sa Stötens vd Johan Thorn i våras efter att de var en av tre nominerade destinationer till SLAO:s utmärkelse som ”Årets Skidanläggning 2017/2018”.

Stöten satsar stort inför framtiden
Foto: Magnus Dovallius / Stöten

Inför den kommande vintern har Stöten nu satsat vidare ännu mer genom en rad nya satsningar med en prislapp på omkring 300 miljoner kronor. Bland annat så utökar de med 800 nya bäddar och satsar på att rusta upp familjeområdet vid Soltorget med bland annat nya nedfarter, gallrad skog, en ny knapplift och ett längre rullband.– Vi bygger långsiktigt. Nästa år, i december 2019, öppnar Scandinavian Mountains Airport endast 15 minuters resväg ifrån Stöten. Det kommer att innebära en högre tillströmning av gäster hit. Det måste vi kunna möta upp med alltifrån tillfredställande boenden, ett brett och komplett serviceutbud och sist men inte minst, fortsätta att leverera Sälens bästa skidåkning, berättar Johan Thorn om de nya satsningarna.

Stöten satsar stort inför framtiden
Foto: Magnus Dovallius / Stöten

I mitten av december drar skidsäsongen igång i Stöten och då blir det även premiär för den nya nedfarten som med sina 3060 meter blir Dalarnas längsta pist. Den nya nedfarten utgår ifrån fjällets topp och slingrar sig ner igenom skogspartier i varierande terräng och leder sedan in och avslutas i den befintliga och populära pisten Mormors Störtlopp.

En av destinationens största nyheter inför vintern är helt nya Mountain Lodge Stöten som invigs den 5 januari. Den nya skilodgen kommer att ha 26 dubbelrum, konferenslokal, pianobar med vedugnsbakad pizza samt en restaurang i två plan med plats för 200 sittande gäster. Restaurangen kommer att servera frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. Här vill de skapa en familjär och mysig fjällkänsla med inslag av naturmaterial i form av träpaneler och sten som integrerats i designen.


Text: Åka Skidor • 2018-11-25
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen