Sven Thorgren tog sin första medalj i X Games
Sven Thorgren tog brons i X Games slopestyle 2015. Foto: Snowboard Team Sweden

Sven Thorgren tog sin första medalj i X Games

Sven Thorgrens satte sitt första åk riktigt cleant under söndagskvällens slopestyle-final i X Games. För det fick han 92 poäng och satte därmed stor press på de andra åkarna redan från start.

Snowboard: Under söndagen avslutades Winter X Games 2015. Många har suttit klistrade framför TV-apparater, datorer och mobiltelefoner. Intresset och genomslaget i riksmedia har varit väldigt stort: En av de stora förebilderna är Sven Thorgren, han var 4:a på OS och han var 4:a i X-Games big air – men idag kom medaljen. På första försöket gjorde Sven ett jätteåk som räckte ända till bronsmedaljen.

"Så otroligt kul att få ta min första X Games-medalj, och även grymt att jag sätter det åket jag har haft i tankarna länge", säger Sven i ett pressmeddelande, efter prisutdelningen i Aspen.

Förbundskaptenen Jocke Hammar var stolt över Svens medaljåk.
"Sven satte sitt åk perfekt två gånger i rad de sista träningsåken och hade därmed bra självförtroende inför första åket. Därefter var det bara att satsa på frontside 1440 istället för 1080 för att ha chans på guldet, och den satt ju inte riktigt, men jag är fortfarande en otroligt stolt coach!" säger Jocke Hammar.

Resultat:

1. Mark McMorris, CAN,  96.00
2. Ståle Sandbech, NOR, 95.00
3. Sven Thorgren, 92.00
4. Sebastien Toutant, CAN, 87.33
5. Sage Kotsenburg, USA, 83.33
6. Torstein Horgmo, NOR, 57.00
7. Emil Ulsletten, NOR, 47.33
8. Nikolas Baden, USA, 40.33

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!