Sälen slår upp portarna på fredag
Foto: SkiStar

Sälen slår upp portarna på fredag

Senaste perioden av snö har skapat perfekta förhållanden i svenska fjällen.
Nu slår Sälen slag i sak och öppnar sitt skidsystem på fredag.

Se till att skidorna är preparerade, stålkanterna slipade och väskorna packade. Du vill komma iväg i tid på efter jobbet på fredag om du vill hinna upp i tid till Sälen då de slår upp portarna för sitt skidsystem.
– Den sista veckan har vintern kommit till fjällen och det har varit gybbsant att lägga snö vilket gör att vi också kan öppna för skidåkning i Sälen från och med fredag, säger Lind Morell på SkiStar.

Redan från start är det planerat att den nya 6-stolsliften i Tandådalen ska öppna och som om det inte var nog har den senaste veckan snöande även inneburit att snö-läggningen i Vemdalen, Trysil och Hemsedal gått bättre än väntat är redo att öppna på fredag.

För den som inte har tid att ta sig upp till fjällen i helgen men ändå vill uppleva lite bilder från öppningen så sänds det första skidsvängarna under lördagen live på op.se.

Information om vad som är öppet från om med 27 november:
Sälen: Från fredag är Stora Backen och Familjebacken i Tandådalen samt Gustavbacken och Lisa i Lindvallen öppen. På Högfjället öppnas barnbacke.

Vemdalen: Till fredagens smygpremiär öppnar Vemdalsskalet och Klövsjö, 2 expressliftar med tillhörande 5 nedfarter samt 338 fallhöjdsmeter i ett åk (Klövsjö). På lördagens stora vinterpremiär öppnar även Björnrike med två nedfarter i Björnvalllen.

Trysil: Totalt 3,5 km preparerade nedfarter, expressliften Fjellekspressen och barnbackar vid Trysil turistsenter från fredag

Hemsedal: Under fredagen öppnar Hemsedalløypa och expressliften Hollvin Express. Lördagen öppnas även Hallinghovdløypa och Fjellheisen 1 och 2. Totalt 3 km preparerade nedfarter och 630 fallhöjdsmeter från topp till botten från lördag. 

 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!