Skidåkare räddad efter fall i ikonisk couloir

Skidåkare räddad efter fall i ikonisk couloir

San Joaquin Couloiren i Telluride står med på många skidåkares lista över åk att genomföra. Men likt många andra couloirer kan den vara extremt farlig – vilket en skidåkare fick uppleva i lördags.

Med sina 300 fallhöjdsmeter och en lutning på 50+ grader är San Juaquin Couloir ett måste för många skidåkare världen över. Men som en 23-årig skidåkare fick uppleva i första hand i helgen så är det inget du ska ge dig på själv.

Det var i lördags som 23-årig bestämde sig för att ge sig på en beryktade linjen, skriver Telluride Daily Planet. En dryg tredjedel in i åket fastnade han med ena skidan på en sten och föll. Lyckligtvis såg en annan åkare olyckan och kunde snabbt ringa in räddningspatrull.

Skidåkaren kunde via helikopter och ambulans köras till sjukhus där de kunde konstatera att han hade haft otrolig tur och klarat sig utan större skador. Efter olyckan har sheriffen i området, Bill Masters, varnad andra skidåkare för att försöka sig på couloiren.
– Åk inte i Bear Creak om du inte är förberedd att rädda dig själv. Om något händer är det bara genom andra människor som du kommer räddas, säger sheriffen till Telluride Daily Planet.

2014 gav sig skidåkaren Greg Hope på den ikoniska linjen med betydligt bättre resultat. I klippet nedanför får ni en uppfattning om hur åket ser ut från en skidåkares ögon. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!