Galnaste åket blev snopet åk

Han var inte först med att göra det sjukaste åket, men det var han som prisades för det. Nu har förste åkaren trätt fram och kan vi ana viss bitterhet?

Cody Townsend skidar The Crack. Foto: Red Bull Media House

Vid det här laget har du nog knappast missat videon där Cody Townsend skidar en otroligt smal ränna i Tordrillos, Alaska. Det galna åket blev utsett till "Best line of the year" vid Powder Awards, skidvärldens egen guldbaggegala.

Vad du kanske inte vet är att snowboardåkaren Travis Rice faktiskt var först med att åka nerför rännan, bara ett par dagar innan Cody gjorde det. Travis och snowboardkompisen Eric Jackson tillbringade otaliga timmar på toppen med att skära ner en enorm hängdriva ovanför rännan, för att göra den åkbar.

Här är Travis hjälmkamerafilm från toppen av rännan.

"I somras mailade en kompis mig en länk, trailern till Days of my Youth, med WTF!? som ämnesrad. När jag klickade på länken såg jag proffsåkaren Cody Townsend skida ett av de absolut svåraste åk som jag någonsin har gjort, genom rännan som jag har döpt "The Crack". Jag var förvånad och för stunden också förbannad." Så skriver Travis Rice på sin hemsida där han nu har publicerat en intervju med Cody Townsend om åket och om "vem som var först-grejen".

Travis Rice åkte "The Crack" dagarna före Cody Townsend. Foto: Red Bull Media House

Videon när Travis tar sig an monsterrännan kommer till uppföljaren av "The Art of Flight", men på grund av att filmen är ett treårigt projekt lyckades Cody omedvetet följa Travis fotspår, bokstavligt talat, och få ut sin film först. Något snopet för Travis kanske.. Sekvensen när Cody Townsend kör "The Crack" blev viral succé men han var inte först med att åka monsterrännan.

Cody Townsend vann pris för "Best line of the Year". Foto: Powder.com

Det var däremot Travis Rice och så småningom får vi se honom erövra den på film.

Håll till godo med Cody's åk så länge.

Missa inte det bästa från skidvärlden!
Ja tack, jag vill prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev.
  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!