HELA DENNA ARTIKEL ÄR EN ANNONS FRÅN PAF

Annons

Allt om världscupen i skidskytte 2024 och 2025

Intresset för skidskytte växer sig större varje år. I den här artikeln samlar vi all information vi redan nu har att tillgå om världscupen i skidskytte 2024 och 2025. Fram med kalendern, vi har nämligen fått fram ett start- och slutdatum.

Text: • 2024-04-18 Uppdaterad 2024-05-03

ANNONS. Innehåll från Paf och inte från Åka skidors redaktion.
Åldergräns: 18 år för spel online och 20 år för att besöka fysiskt kasino. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen.se.

För alla sportälskare där ute närmar sig en rejäl sportsommar med höjdpunkter som sommar-OS, fotbolls-EM, Tour de France och Wimbledon, men i den här artikeln väljer vi istället att fokusera på vad vintersporten har att erbjuda – närmare bestämt världscupen i skidskytte 2024 och 2025, som tar fart under senhösten. Med det sagt finns det fortfarande en del betting på vintersport att ta del av innan sommarvärmen kliver in.

Här hålls årets världscup i skidskytte

Sedan i höstas blev det klart att världscupen i skidskytte 2024 och 2025 inleds i den finländska kommunen Kontiolax, som ofta är värd för den här typen av sportturneringar. Därefter åker tävlingen vidare till bland annat Lenzerheide i östra Schweiz och sedan till den norska bergsryggen Holmenkollen, som ligger 10 kilometer nordväst om Oslo.

Alla tävlingsorter och nationer:

  • Kontiolax, Finland
  • Hochfilzen, Österrike
  • Le Grand Bornand, Frankrike
  • Oberhof, Tyskland
  • Ruhpolding, Tyskland
  • Rasen-Antholz, Italien
  • Lenzerheide, Schweiz
  • Nové Město na Moravě, Tjeckien
  • Pokljuka, Slovenien
  • Holmenkollen, Norge

Med startdatum i november

Redan i december gick IBU (International Biathlon Union) ut med ett pressmeddelande med start- och slutdatum för världscupen i skidskytte 2024 och 2025. I det framkommer det att tävlingen drar igång 30 november och pågår fram till den 23 mars 2025. Med andra ord är det ungefär fyra månader av spänning som väntar i några av Europas bästa skidbackar.

Under fjolåret blev norrbaggarna de stora vinnarna med Ingrid Landmark Tandrevold som kvinnlig trea i den totala säsongen av världscupen och Johannes Thingnes Bø som herrarnas världsetta. På herrsidan var det också norrmän som plockade hem andra, tredje, fjärde och femte platsen.

Sveriges damer starka i skidskytte

Även om svenskarna inte lyckades att göra samma avtryck som norrmännen under fjolårets världscup, blev Elvira Öberg etta för damer under 25 år. Hon blev även femma i sprint och masstart. Sebastian Samuelsson blev fyra i jaktstart. Sverige som nation blev tvåa i damernas stafett och trea sett till damernas totalpoäng, samt femma i herrarnas stafett och fyra sett till herrarnas totalpoäng. I mixade lag blev Sverige trea.

Ser man till cupens historia har Sverige gjort hyfsat ifrån sig på herrsidan. I dagsläget är vi placerade på åttonde plats med 3 vunna medaljer, varav 1 guld, 1 silver och 1 brons. Jämfört med Norge – som rankas bäst i cupens historia med 47 medaljer, varav 16 guld, 19 silver och 12 brons – är det en hel del att ta ikapp.

Klart bättre ser det ut hos damerna, där Sverige är näst bäst i cupens historia med 15 medaljer, varav 9 guld, 3 silver och 3 brons. Norge rankas bäst även här med 25 medaljer, varav 9 guld, 10 silver och 6 brons.

Med det sagt, se till att ringa in den 30 november i kalendern redan nu så att du inte missar den inledande tävlingen i världscupen i skidskytte 2024 och 2025. Nu håller vi tummarna för att Sverige gör en strålande säsong och plockar hem tillräckligt många medaljer för att kunna ta ikapp lite på Norges fantastiska total. För mer läsning, se Åka Skidors nyhetsavdelning.


Text: • 2024-04-18
AnnonsAnnons

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen