5fd92293a2bfe

Artiklar

Nya Zeeland – Kiwi powder och adrenalinets Mecka

Direkt efter att vi landat i Auckland åkte vi raka vägen ner till Queenstown, på sydön. En lång men intressant resa genom ett fantastiskt landskap. Ett landskap som också är hem åt Sagan om Ringen.

Text: Åka Skidor • 2008-01-21 Uppdaterad 2008-01-21

Vi hade vår bas i Queenstown. Södra jordklotets adrenalinhuvudstad, med en massa galna saker att hitta på: bungy jump, jetbåtar, rafting, bridge swing, helikopter skidåkning, vad-som-helst etc. Skidåkningen hade vi bara en halv timmes resa bort. Vi åkte i både The Remarkables och Coronet Peak.

Efter Queenstown bar det av till Wanaka och Treble Cone. Här var det riktigt bra skidåkning med blå himmel och bra pudersnö. Efter att vi tre rest mycket runt i världen så rankar vi detta som en av de absolut vackraste platserna I världen. Vi får se om vi måste ändra det längs vår resa.

En del märkliga saker har börjat hända efter det att vi fått lite av kändisstatus här nere. Vi var ute och filmade en heldag med Anthony från Freeze TV. Sjysst dag och det skall visas på Sky Sport i Australien och Nya Zeeland.

Om man är i Queenstown så måste man göra “the Awesome Foursome” – den ultimata adrenalinpumpen. Vi började dagen med ett bungy på 134 meter. Tala om uppvaknande. Sedan fortsatte det med jet båt på en small älv genom en mycket small canyon. Sedan avslutade vi det hela hela med häftig river rafting och heli ski. Adrenalinet pumpade hela dagen – häftigt

Kvällen tillbringade vi med ett par Speights och ett besök pa restaurangen Fishbone. Ägarna till Fishone, Mark och Darren, bjöd in oss på en riktigt seafood fest. De hade hört talas om vårt äventyr och var helt fascinerade av det hela. Topp restaurang med kanon mat, ett måste om man är I Queenstown – missa den inte.

Visste du att bönderna I Nya Zealand matar fåren med “Swedes”???!!!!!!

Vi hör av oss igen efter att vi varit pa nordön.

Av: –

Nya Zeeland - Kiwi powder och adrenalinets Mecka
Nya Zeeland - Kiwi powder och adrenalinets Mecka
Nya Zeeland - Kiwi powder och adrenalinets Mecka

Nya Zeeland - Kiwi powder och adrenalinets Mecka


Text: Åka Skidor • 2008-01-21
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top