5fd92317ce7f1

Artiklar

Steep – en biofilm om extremskidåkning

Steep är en dokumentärfilm och storbergs- och extremskidåkning som gått upp på biograferna i Nordamerika.

Text: Åka Skidor • 2008-02-22

<i>”Without risk there is no adventure.” </i> Det är programförklaringen bakom en ny dokumentärfilm om storbergs- och extremskidåkning som går för fullt på biografer på andra sidan Atlanten. <i>Steep – the story of big mountain skiing</i> är en film som går in på djupet med åkarna och historien bakom sporten. Producenten Mark Obenhaus låter tittaren träffa några av friåkningens förgrundsfigurer från både dåtid och nutid – från extrempionjären Anselme Baud, friåkningsikonen Seth Morrison, till expeditionsskidåkaren Andrew McLean.

Men filmens centrala karaktär är ändå friåkningslegenden och mannen som kanske betytt mer för vår sport än någon annan: Doug Coombs. Coombs som omkom i franska La Grave en vecka efter sin sista filmsession ihop med teamet. Hans död ställer en av storbergsskidåkningens och filmens grundfrågeställningar på sin spets: hur väger en skidåkare riskerna jämfört med belöningarna när möjligheten att dö hela tiden är närvarande?

Filmen är inspelad i Alaska, Kanada, Frankrike och Island. Fler åkare som är med är Bill Briggs, Stefano De Benedetti, Eric Pehota, Glen Plake, Shane McConkey, Chris Davenport och Ingrid Backstrom.

Trailer: Steep:

> Steepmovie.com

Av: Tobias Liljeroth


Text: Åka Skidor • 2008-02-22
ArtiklarVideo

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top