5fd947662f6ab

Artiklar

Problematiska vindar kunde inte stoppa åkarna under JOI

Kraftiga vindar ställde till det för deltagarna under Jon Olsson Invitational i Åre och åkarna kunde inte fullfölja planen att flyga över tävlingens signalement; det spektakulära megahoppet.

Text: • 2015-04-20 Uppdaterad 2021-08-19

För elfte och sista året kördes den populära tävlingen Jon Olsson Invitational men det höll på att knappt bli någon tävling. Det blåste kraftigt både under fredagens kval och under lördagen då finalen hölls.

Arrangörerna fick ta till reservplanen; att köra eventet på det mindre step-up hoppet jämte superkicken. 

Jon Olsson skriver på sin hemsida att han är glad att de byggde det mindre hoppet, den så kallade ”cannon box kickern”.
”Utan den hade vi inte kunnat ha något event det här året. Med tanke på de kraftiga vindarna bestämde åkarna att det var för farligt att köra på megahoppet, så vi flyttade tävlingen till det mindre hoppet. Det stoppade dock inte åkarna från att köra stort och Fabian Bösch tog hem hela tävlingen med en enorm trippel!” 

Problematiska vindar kunde inte stoppa åkarna under JOI
Prispallen under JOI 2015. Från vänster: Bobby Brown knep andraplatsen, vinnaren Fabian Bösch och trea kom Torin Yater-Wallace. Foto: Betsafe

Ingen svensk lyckades ta sig hela vägen till prispallen men hemmahoppet Jesper Tjäder knep ändå ”People´s Choice”, med en riktigt fet dubbel backflip.

Vinnartricket blev Fabian Böschs trippel 1440 safety grab och han kan vara den sista mästaren i Jon Olsson Invitational någonsin. Det har blivit allt svårare att få ekonomiskt bidrag till tävlingen vilket gör det svårt att utveckla eventet. 

”Det har varit jäkligt kul att få göra det här i Åre i elva år. Åreborna, alla åkare och all publik har verkligen ställt upp på tävlingen. Vi hade bestämt att det här skulle bli den sista tävlingen någonsin. Men åkarna har sagt att det inte är något alternativ. Så vi får helt enkelt se”, säger Jon Olsson.

Resultat, JOI 2015:

1) Fabian Bösch
2) Bobby Brown
3) Torin Yater-Wallace

Höjdpunkterna från finalen:

Här är Jon Olssons nya superbil
Jon Olsson: "Bästa dagen sedan knäoperationen"

Åkarna som deltog i JOI 2015:

Jesper Tjäder
Joss Christensen 
Jeremy Pancras
Elias Ambuhl
Vincent Gagnier
Torin Yater-Wallace
Oscar Wester
Alex Schlopy
Bobby Brown
Evan McEachran
Alexander Aurdal
PK Hunder
Noah Morrison
Alex Bellemare
Fabian Bösch
Jossi Wells
Luca Schüler
Luca Tribondeau
McRae Williams
Oysten Braaten
Nick Goepper
Russ Henshaw
James Woodsy
Jonas Hunziker
Simon d´Artois
Nico Porteous
Jeremy Pancras

Film från fredagens kvaltävling:

En bruksanvisning till årets bästa åkning – vårskidåkningen!
Tjäder gör dubbel backflip på galet hopp

Text: • 2015-04-20
ArtiklarÅreJon Olsson

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen