Daniel Furberg i Jostedalen. Foto: Terje Høihjelle

Pudervarning i Sogndal

Norges västkust har fått en bra start på vintern. Daniel Furberg drog nytta av det och stack iväg på en splitboardtur utanför Sogndal.

Text: Tobias Liljeroth • 2015-11-22 Uppdaterad 2015-11-22

Daniel Furberg är den svenske snowboardåkaren som efter många säsonger i Engelberg och St Anton, och en sejour på Freeride World Tour, bestämde sig för att ta ett jobb som ingenjör i den norska oljeindustrin. Men drömmen om att göra något annat fanns hela tiden där och på fritiden började han bygga sina egna snowboards. Hobbyn blev efter hand mer seriös och Daniel driver nu sitt eget snowboardmärke, Furberg Snowboards med bas i Sogndal, mitt i bergen på Vestlandet. Brädorna fokuserar, precis som Daniel själv, på stora berg och toppturer.

Efter ett tidigt snöfall drog Daniel och fotografen Terje Høihjelle till Jostedalen, en dryg timme från Sogndal, monterade upp splitboarden och drog ut på tur. Terrängen runt Sogndal är fylld av pillows tidigt på säsongen innan de blir begravda under all snö som faller i trakten varje vinter, Sogndal är ett av Skandinaviens snörikaste områden.

Pudervarning i Sogndal
Foto: Terje Høihjelle
Pudervarning i Sogndal
Foto: Terje Høihjelle
Pudervarning i Sogndal
Foto: Terje Høihjelle

Tjuvstart i Revelstoke


Har redan 3 meter snö – öppnar först om 9 dagar


Video: Norges bästa backcountry


Text: Tobias Liljeroth • 2015-11-22
Furberg SnowboardsNorgePuderSogndal

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen