Foto: Christina Lusti/ Revelstoke Mountain Resort @ facebook

Artiklar

Har redan 3 meter snö – öppnar först om 9 dagar

Sälj bilen, panta ungarnas cyklar, belåna huset. Gör vad du kan för att samla ihop till en biljett över atlanten – du måste till Revelstoke nu!

Text: • 2015-11-19 Uppdaterad 2015-11-19

5 skidorter som utlovas monstersäsong tack vare El Nino

Vi har tidigare kunnat berätta om att Revelstoke tjuvstartat sin säsongen efter ett snöfall på dryga metern. Men det var vara början – nu badar skidorten i snö.
– BC är definitivt rätt plats att vara just nu. Vi har just passerat 300 centimeter snö, sade backar Revelstoke på deras Facebook-sida.

Det anmärkningsvärda i det hela är att skidsystemet inte öppnar förrän om 9 dagar. Så för den som är villig att hajka eller kan muta liftskötaren finns det nästintill oändligt med puder att hämta.

Skidproffset Chris Rubens publicerade igår ett 14 sekunder långt klipp från Revelstoke på sin Facebook. Vi vill varna känsliga skidåkare för extrem puderyra och psykotiska skratt: 

Silly deep.Check @_seancochrane for a different angle.@seerevelstoke @salomonfreeski @kaskofsweden @theprobar @dissentlabs @freshskis @revelstoke #TheRealStoke #ExpandYourPlayground #explorebc #skirevelstoke #almosttoodeep #revelstokeproblems

Posted by Chris Rubens on Tuesday, 17 November 2015

Samtidigt är de inte ensamma. I Washington, det vill säga staten, har Mount Baker fått en rejäl portion av kalaset. Baker, som öppnar sina liftar idag, har enligt deras hemsida över en och en halv meter snö på toppen.

Nu hoppas vi bara att alperna kan kontra och sett till att Chamonix förväntas få dryga 30 centimeter imorgon och sedan hela 95 centimeter på lördag finns det anledning att dra på smilbanden så här i slutet av veckan. 

Megadump på väg in över Alperna


Text: • 2015-11-19
ArtiklarSkidorterChamonixChris RubensRevelstokeSnöVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen