5fd92027395d8

Artiklar

De 10 mest sedda videoklippen under 2015

Varje säsong bombarderas skidvärlden med olika klipp från filmer, linjer och skidorter. Vissa står ut mer än andra. Här är de 10 videoklipp ni ansåg var mest intressanta under 2015.

Text: • 2015-12-27 Uppdaterad 2015-12-27

10. Tidernas 4 största klipphopp
Det var ett tag sen någon gav sig på att slå rekordet för världens högsta klipphopp. Kan kanske bero på att det största egentligen aldrig var meningen att hända. Det var dock de andra tre på listan och de är minst lika sjuka. 

Tidernas 4 största klipphopp

9. Klassikern: Magnus Härenstam hatar skidåkning
Magnus Härenstam gick sorgligt nog bort under sommaren. Som en hyllning till den svenske komiker-giganten valde vi att gräva i arkiven och plocka fram det här guldkornet.
– Jävla Ingemar Stenmark! “Det ä bar å åk” – i helvete heller!

Ni var inte sena på att svara upp på hyllningen. 

Klassikern: Magnus Härenstam hatar skidåkning

8. Leo Tailelfer kör årets linje?
Fransmannen Léo Taillefer rev av klassikern La Piste Perdue i Val d’Isère i 180 blås, och tävlingen för årets kanske ösigaste hjälmkamerafilmer var avgjord. Spänn fast dig och häng med!

Leo Taillefer kör årets linje?

7. Han byggde sin egen funpark
Vi gillar kreativa och innovativa människor på Åka Skidor. Därför var det extra kul att se hur Rassmus Hagberg förverkligade sin dröm och byggde sin alldeles egen funpark med med lift, snökanon, hopp och rails – allt på sin egen bakgård. 

Han byggde sin egen funpark

6. Bode Miller gör 360 över bil i slalomtävling
Även om vi i första hand inte rapporter om alpin-tävlingar var det här ett klipp vi inte kunde hålla oss undan. Ett klipp med alla ingredienser man vill ha; Bode Miller, 360, över bil(!) och under en slalomtävling. What’s not to like?

Bode Miller gör 360 över bil i slalomtävling

5. Candide Thovex – One Of Those Days 2
Uppföljaren till den massiva hitten One Of Those Days – och kanske det bättre klippet av de två. Eller det tycker åtminstone vi. Ni har troligtvis inte missat hösten klipp med Candide, där han visar att han inte behöver någon snö för att vara kung i backen, men med del 1 och del 2 har Candide cementerat sin roll som en av skidvärldens mest inflytelserika skidåkare. 

Candide Thovex – One of these Days 2

4. Bästa gå-av-liften-vurporna
Visst, det kan anses dumt och fult att skratta åt någons olycka, men det är svårt att hålla sig för skratt när man ser någon som har problem att ta sig ur liften – speciellt om det är någon som åker skidor i jeans. Ni verkar hålla med då detta klippet tog sin in på fjärde plats över årets mest sedda klipp. 

Bästa gå-av-liften-vurporna

3. Nakenchock i backen
Det tillhör inte till vanligheterna att se lite naket i backen – om man inte hänger i Sqauw Valley under G.N.A.R-säsong det vill säga. Därför förstår vi att ni blev lite extra intresserade när det väl dök upp lite naket på Åka Skidor. Det är lugnt – vi dömmer er inte. 

Nakenchock i backen

2. Missar pistmaskinen bakom hoppet
Pistmaskinen är på väg uppför hoppets landning medan snowboardåkaren tar full fart med sikte på hoppet. Hans vänner som står nedanför hoppet och ser vad som kommer att hända börjar skrika och påkalla uppmärksamhet, men för gäves. Den här video får en att börja kallsvettas bara man tänker på det – och är än värre att titta på. 

Missar pistmaskinen bakom hoppet

1. Fångad i en lavin – en ögonvittnesskildring
Årets mest sedda klipp är inte helt otippad en lavinvideo. Laviner kan vara otroligt vackra att se på håll om man vet att ingen befinner sig i farzonen, men det är absolut inget du vill uppleva på nära håll. Det var dock vad en fransk skidåkare fick göra. Samtidigt som hans hjälmkamera fångade upplevelsen innifrån lavinen kunde hans vän filma händelsen utifrån. En skrämmande upplevelse på alla sätt och vis.  

Fångad i en lavin, en ögonvittnesskildring.


Text: • 2015-12-27
ArtiklarBode MillerCandide ThovexLavinsäkerhetParkVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top