Senast rekordet för världens längsta shotski sattes i Breckenridge.

De ska slå rekordet för världens längsta shotski

På torsdag ska 888 personer sätta i sig varsin shotski samtidigt – och därmed slå nytt rekord för världens längsta shotski.

Text: • 2016-01-12 Uppdaterad 2016-01-12

Den årliga festen Ullr Fest går för tillfället av stapeln i Breckenridge i Colorado. Festen inkluderar inte helt oväntat en hel del dricka av varierande alkoholhalt.

Som en naturlig del i festandet ska Breckenridge-borna naturligtvis sätta ett nytt rekord för världens längsta shotski(om du fortfarande inte vet vad en shotski är, alternativt vill bygga en egen, rekommenderar vi att du läser den här texten) och därmed slå…ja, sig själva.

Under Ullr Fest för två år sedan satte man det nuvarande rekordet då 666 deltagare satte den drygt 300 meter långa shotskin mot munnen.
I år beräknas 888 personer att delta i rekordet, men det är ännu oklart hur lång skidan med shotglasen kommer att vara – senast behövdes 219 skidor.

Kul bonusfakta kring detta kulturfenomen är att Jimmy Fallon, under ett avsnitt av sin talkshow för drygt två år sedan, påstods sig ha uppfunnit shotskin.
Sedan dess har alla klipp på denna uppenbara lögn mystiskt försvunnit från alla delar av internet. 

Kasper är 2 år – och rippar fett


Guide: 9 tips för den perfekta puderresan


Därför kan skidåkning lätt uppfattas som rasistiskt


Text: • 2016-01-12
BreckenridgeUSAVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen