Foto: Шабанов Алексей ”Molotov”

Tillbaka i toppen efter näst bästa placering någonsin

Ludvig Fjällström tog ett ordentligt steg tillbaka in bland toppåkarna i världscupfinalen i Moskva när han slutade på en sjundeplats. En placering som är hans näst bästa på världscupen någonsin.

Text: • 2016-03-09 Uppdaterad 2016-03-09

 Världscupen i puckelpist stannade till i Moskva, där 24 av världens bästa åkare en sista gång fick slåss om vem som är bäst när det gäller. Det var parallelltävling i en backe byggd på ställningar, och oerhört mycket snabbare än en vanlig puckelpist. 

Åka Skidors egna bloggare, Ludvig Fjällström, stod för en bra tävling och slutade till slut på en sjundeplats efter att ha ställts mot kanadensaren Mikael Kingsbury i kvartsfinalen. 
– Mikael sa efteråt att han gjorde sitt bästa åk mot mig, säger Ludvig Fjällström på skidförbundets hemsida.

Fjällström var strax efter Kingsbury i mål, och hans trick var båda snäppet enklare än kanadensarens. Men en sjundeplats är ändå en placering som Ludvig tar med sig som en framgång, speciellt eftersom Kingsbury tillslut tog hem förstaplatsen. 
– Det känns skönt att vara där uppe och slåss igen. Jag är för bra för att inte vara det, och jag har jättemycket positiva saker att ta med mig från säsongen. Jag har verkligen blivit bättre på allt och kan inte snabbt nog komma igång med träningen inför nästa år, säger Fjällström

Tillbaka i toppen efter näst bästa placering någonsin
Foto: Шабанов Алексей ”Molotov”

Nästa tävling är europacupfinalen i Åre/Duved,  en tävling där han kommer få gott om svenskt sällskap på start. 
– Det ska bli kul att tävla mot landslagspolarna igen. Jag har ju åkt mycket med Felix Elofsson på världscupen, men att få tävla mot David Deliv och Walter Wallberg igen ska bli riktigt skoj. Sen är det så klart SM i Funäsdalen 19-20 mars där jag måste försvara min titel som herre på täppan.

I europacupen leder Walter Wallberg fortfarande herrarnas totalcup, och Clara Månsson ligger tvåa i damernas. Detta trots att de svenska framgångarna uteblev dag två i ryska Krasnoe Ozero. Walter slutade på en 11:e plats, David Deliv 14:e och Clara Månsson 16:e plats.

Från skutan till afterski – en påsktradition


Efterlängtad seger för Emma Dahlström – firade med puderdag


Ett annorlunda landslag – om livet som freeski-stjärnor


Text: • 2016-03-09
IntervjuLudvig FjällströmPuckelpistRyssland

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen