Puckelpist

Felix Olofsson på väg mot en pallplats i Deer Valley. Foto: Harald Marbler
Artiklar

VM i puckelpist – allt du behöver veta

UPPDATERAD MED RESULTAT - Världsmästerskapen är här och det svenska landslaget är redo. Här är all info du behöver för att följa tävlingarna.

Artiklar

Puckellandslaget – Skidsveriges ständiga underdogs

De har räknats ut, glömts bort och ansetts som en relik från det förflutna. Ändå reser sig de svenska puckelåkarna gång på gång och visar att de hör till den absoluta världseliten.

Nyheter

Topptur & monoski i säsongens sista nummer

Åka Skidors marsnummer 2020 serverar en salig buffé av puckelpist, snowboard, toppturer och den återkommande klassikern monoski. I en butikshylla eller brevlåda nära dig inom kort.

Artiklar

SVT tappar rättigheterna för skidåkning

Sveriges Television och Vinterstudion är en folkkär favorit under årets kyliga månader, men nu är det klart att SVT förlorar rättigheterna att visa skidåkning framöver.

Alla OS-tider för skidor & snowboard i veckan

OS har knappt hunnit inledas i PyeongChang men Charlotte Kalla har redan slagit till med ett guld och fler svenska medaljchanser väntar. Få koll på alla tider för skid- och snowboardklasserna här.

Artiklar

Här hyllas Ludvig Fjällström för sitt vinnaråk

I måndags Ludvig Fjällströms seger under Europacupen i puckelpist i Duved. Nu hyllas hans åk som ett av de bästa puckelpist-åken någonsin på skidsajten Unofficial Networks.

Nyheter

Fjällström högst upp pallen på hemmaplan

Det blev svensk seger i sista tävlingen i Europacupen. Åka Skidors egen bloggare, Ludvig Fjällström, kunde kliva högst upp på pallen efter kompisen Vinjar Slotten från Norge.

Tillbaka i toppen efter näst bästa placering någonsin

Ludvig Fjällström tog ett ordentligt steg tillbaka in bland toppåkarna i världscupfinalen i Moskva när han slutade på en sjundeplats. En placering som är hans näst bästa på världscupen någonsin.

Ludvig & Felix maxar vårskidåkning i Åre

Våra favoritpuckelgrabbar visar upp Skutans vårskidåkning från sin bästa sida.

Artiklar

Åreåkarna sopade banan under Skandinaviska Mästerskapen

I helgen hölls de Skandinaviska Mästerskapen i puckelpist och paralellpuckelpist i Duved, Åre. Allra bäst gick det för OS-finalisten och landslagsåkaren Ludvig Fjällström.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top