Foto: Mad River Glen @ Youtube

Skidorten tvingas stänga efter bara 45 dagar

Att påstå att amerikanska östkusten haft en dålig säsong vore att vara snäll. Faktum är att det fallit så lite snö att Mad River Glen redan nu stänger för säsongen.

Text: • 2016-03-15 Uppdaterad 2016-03-15

Efter bara haft öppet i 45 dagar stänger nu alltså Mad River Glen systemet för säsongen. Anledningen är att det helt enkelt inte finns någon snö. För medan västkusten nästintill drunknat i puder har östkusten knapp sett ett ordentligt snöfall.

Förra året har den ikoniska backen i Vermont öppet 134 dagar – men i år blev det alltså bara 45 – och istället för de 5,8 meter som skidorten snittar per säsong fick de nöjda sig med 2,8 meter den här säsongen. 

På sin hemsida skriver skidorten:
Då så vänner, då har vi nått det ökända slutet för 2016 års säsong. Vi har gjort allt vi kunnat för att förlänga säsongen så länge som möjligt, men nu är det helt slut på snö. Men även om det verkligen ser ut som om säsongen är slut så ger vi inte upp hoppet. Vi kommer vara på standby OM vi får ett VÄLDIGT stort snöfall. Hey, konstigare saker har inträffat, så se till att hålla dig uppdaterad.

Ikonen som förenar Mad River Glen


Skidmärkets otippade hyllning till presidentkandidaten


Hus med alldeles egna skidbackar till salu


Text: • 2016-03-15
Mad River GlenUSAVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen