5fd939cc0d227

Prylar

Skidmärkets otippade hyllning av presidentkandidaten

En av demokraternas presidentkandidater får nu oväntat stöd från skidvärlden. Skidtillverkan Renoun släpper nu en hyllningsskida för Bernie Sanders.

Text: • 2016-03-09 Uppdaterad 2021-12-07

Från att ha setts som en outsider för att bli demokraternas presidentkandidat ligger senatorn från Vermont, Bernie Sanders, nu i en hård kamp med Hillary Clinton om vinna nomineringen senare i år. Nu får han dock oväntat stöd ifrån skidvärlden i form av en alldeles egen skida.

Det är skidtillverkan Renoun, från Sanders hemstat Vermont, som tillverkat ett exemplar av skidan ”Feel The Bern” – vilket har blivit den inofficiella sloganen för Sanders kampanj. 

Skidmärkets otippade hyllning av presidentkandidaten
Foto: Renoun Skis
Skidmärkets otippade hyllning av presidentkandidaten
Foto: Renoun Skis
Skidmärkets otippade hyllning av presidentkandidaten
Foto: Renoun Skis

Renoun bestämde sig för att göra skidan som en hyllning till Sanders, dels för att han kommer från samma hemstat som företaget, och dels för att han står för samma principer som de själva.
– Allt vi gör försöker vi göra annorlunda. Det är därför vi säljer direkt till konsumenterna. Vi försöker tänja på gränser och bryta reglerna samtidigt som vi fortsätter satsa på kvalité. Detsamma gäller Bernie, han har fått uppmärksamhet för att han har slagits för samma fråga i årtionden, säger Cyrus Schenck, grundare av Renoun, till Backbountrymagazine.com.
– Dessutom ligger hans kontor två kvarter bort. Bernie är Vermonter. Jag är Vermonter. Vi använder båda staten som startplats, så jag tänkte, varför inte stödja personen som är två kvarter härifrån.

Funderar på ny president-skida
Företaget har redan fått mängder med förfrågningar om att köpa skidorna, men likt presidentkandidaten själv är skidorna inte till salu. Istället kommer de att lottas ut en lycklig vinnare nästa vecka.  

Renoun har även funderat på att gå ett steg längre och tillverka en skida för Sanders värsta fiende – Trump.
– Ärligt talat, jag hade velat göra ett par Trump-skidor med en tupé längst fram, bara för att ha lite kul. För mig är Trump det motsatta till Bernie, men jag tror att det skulle ta udden av det projektet vi startat, säger Cyrus Schenck. 

Bluehouse Skis skänker bort hela företaget


5 anledningar till varför vi saknar smala skidor


5 skidor som förändrande skidhistorien


Text: • 2016-03-09
PrylarRenoun SkisSkidorUSAVermont

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen