Swatch Freeride World Tour by The North Face 2014

FWT avgjort i Verbier – så gick det för svenskarna

I helgen avgjordes sista tävlingen i året Freeride World Tour, men dåligt väder ställde till för de tävlande.

Text: • 2016-04-04 Uppdaterad 2016-04-04

Matilda Rapaport och Kristofer Turdell hade båda en teoretisk chans på titeln och definitivt chans på en pallplats i årets upplaga av Freeride World Tour.
I helgen stod Verbier som arrangör för årets sista tävling – men någon chans till ett större svenskfirande blev det tyvärr inte.

Matila Rapaport fick efter ett fall se sig själv på fjärdeplats. Resultatet gjorde också att hon trillade ned ett snäpp till en fjärdeplats även i den totala rankningen.

Totalrankning Damer:

FWT avgjort i Verbier – så gick det för svenskarna

I herrarnas skidor fick Kristofer Turdell aldrig chansen att avancera i rankingen. Hårda vindar och dåligt sikt gjorde att tävlingen blev uppskjuten både lördag och söndag, så istället för att köra om det blev den totala rankningen från Haines, Alaska, även den slutgiltiga.

Totalrakning Herrar:

FWT avgjort i Verbier – så gick det för svenskarna

Ytterligare två svenskar var med och tävlande i Verbier, Evelina Nilsson och Reine Barkered. För Evelina, som var rookie på touren, slutande det med en sjätteplats i den totala rankningen – ett mycket bra resultat. 
Sjätteplats blev även Reines slutgiltiga placering. 

Trots att det inte blev någon svensk pallplacering så har det varit en stor svensk framgång, sett över hela säsongen. Förutom en seger av Turdell i den inledande tävlingen i Vallnord har det blivit en rad pallplaceringar och fantastiska åk.
Med de svenska framgångarna i Freeride World Qualifier, vilket kan innebära ännu flera svenska åkare på touren, kan det bli en väldigt intressant säsong kommande år. 

Pionjärerna – 6 extremskidåkare du bör känna till


Mike Douglas möter friåkningens första superstjärna – Scot Schmidt


Nekades plats i FWT i Chamonix – tar revansch med eget spektakulärt åk


Text: • 2016-04-04
Evelina NilssonFreeride World TourKristofer TurdellMatilda RapaportReine BarkeredVerbier

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen