5fd9464fdfd22

Chasing El Nino – ny webbserie med Chris Benchetler

När första vågen av El Nino slog till mot östkusten åkte Chris Benchetler hem till Mammoth för att utforska en offpiståkning som inte var tillgänglig på grund av extrem torka.

Text: • 2016-04-14 Uppdaterad 2016-04-14

Tidigt rapporterades det att årets El Nino skulle bli större och värre än någonsin. Få skidåkare vågade tro på rapporterana då Kalifornien har varit under extrem torka de senaste åren. Men när El Nino väl satte klorna i östkusten och började dumpa otroliga mängder snö över stora delar av tidigare torrbelagda toppar blev det annat ljud i skällan. 

Skidproffset Chris Benchetler var en av många som passade på ta vara på pudret. Hans tid hemma i Mammoth, som är ett av de ställen som drabbats av torkan, mynnade ut i en webbserie på fyra avsnitt kallad ’Chasing El Nino’. Första avsnittet heter California’s comeback och det är en odyssé i härliga filmsekvenser, bra musik och en lektion att inte ta något för givet. 

Andra avsnittet heter ’It’s always cloudy in British Columbia’ och är planerat att släppas den 27 april, så tills dess får ni njuta av första avsnittet. 

Musik: Redaktionen väljer ut sina 10 bästa låtar från skidfilmer


Japansk puderfrossa i 4K signerat Chris Benchetler


Prisbelönt goggle gör linsbyte till en baggis


Text: • 2016-04-14
Chris BenchetlerMammoth MountainUSAVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen