Goggles

Prylar

Prisbelönt goggle gör linsbyte till en baggis

Den har hyllats av både åkare och industri för sin progressiva teknik. Sen skadar det ju inte att den har en snygg design. Nya Dragon NFX2 blev vald till best goggle under ISPO 2015 – och det är enkelt att förstå varför.

Text: • 2015-12-01 Uppdaterad 2015-12-01

La Sportiva Stratos Cube – världens dyraste pjäxa

Dragon NFX2 är bland annat Chris Benchetlers val av goggle när han river av linjer världen över. Precis som med föregångaren NFX har NFX2 Dragons patenterade ramlösa konstruktion som gör det otroligt enkelt att ta bort eventuell snö som fastnat på linsen. Perfekt för alla dagar – kanske färre än vad vi själva vill erkänna – då snön skjuter upp i ansiktet och blockerar sikten. 

Där till finns ett armerat ventilationssystem i hårdplast som ska hålla spetsiga och klumpiga fingrar från att ta i sönder ventilationen.

Nytt för i år är att Dragon introducerat en revolutionerade enkelt sätt att byta linser. Systemet kallas Swiftlock Technology och består av två låsspakar på vardera sida av linsen.
Genom att trycka upp spakarna lossar du linsen och lika enkelt låser du sen fast din nya lins genom att dra spakarna neråt. 

Det finns inte mindre än 20 olika linser som att välja mellan, så att du kan vara väl rustad för vilket väderförhållande som kommer din väg – och om det skulle förändras på en sekund, så kan du göra likadant. 

Dragon NFX2

Märke: Dragon
Storlek: Medium
Funktioner: Utbytbara linser, ramlös, hjälm-kompatibel
Pris: 1799 kronor

9 bästa skidapparna att använda på berget


Text: • 2015-12-01
PrylarChris BenchetlerGoggles

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen