Henrik Windstedt i Nelson i Kanada. Foto: Oskar Enander

Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport

Peak Performance friåkningsteam drog till Nelson i Kanada för att fånga fågelperspektivet på British Columbias vilda berg.

Text: Tobias Liljeroth • 2016-11-03 Uppdaterad 2016-11-03

Förra vintern åkte Peak Performance tillsammans med produktionsbolaget Whiteout Pictures till Kanada för att filma med några av Peak Performance vänner Henrik Windstedt, Dave Treadway och Matilda Rapaport. Denna unika film är resultatet från deras resa. Under fyra minuter får vi följa med på en färd in i hjärtat av puderåkning i området runt Nelson, Kanada. Teamet jobbade hårt för att skapa ett visuellt material som kändes innovativt och skulle sticka ut ur mängden av skidåkningsfilmer idag. För att åstadkomma detta släpade de med sig en hel del tekniska redskap upp på berget som drönare och en gyro stabiliserande gimbal för att kunna fånga speciella vinklar och förmedla skidåkning på ett nytt sätt. 

Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport
Alexander Rydén leker följa-john med Dave Treadway.
Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport
Windstedt och Rydén gör sig redo.

Peak Performance och Whiteout Pictures ”Perspectives” blev Matilda Rapaports sista produktionen innan den tragiska olyckan som kostade henne livet under sommaren 2016. Matilda var en älskad teamkamrat som skapade flera filmprojekt tillsammans med Peak Performance, Whiteout Pictures och de andra vännerna. Perspectives avslutas med en hyllning till Matilda. #inspirelikematilda

Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport
Puder på linsen? Ett välkänt fenomen i British Columbias inre.
Perspektiv i Kanada med Windstedt och Rapaport
Dave Treadway.

Henrik Windstedt åker stort i Abisko


Spirit Of Alaska med Windstedt och Rapaport


Text: Tobias Liljeroth • 2016-11-03
Dave TreadwayHenrik WindstedtKanadaMatilda RapaportPeak PerformanceVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen