Läget för skicrossåkaren Anna Holmlund är förbättrat rapporterar Svenska Skidförbundet.

Anna Holmlund har lämnat intensiven och andas själv

Efter nästan 3 veckors orolig väntan kom ett positivt besked kring skicrossåkaren Anna Holmlunds hälsa. Anna, som kraschade olyckligt och föll i koma den 19 december, har ikväll efter 11 dygn på Karolinska sjukhusets intensiv flyttats till en vårdavdelning.

Text: Mattias Björklund • 2017-01-09 Uppdaterad 2017-01-09

Äntligen ett postitivt besked kring skicrossåakren Anna Holmlund. Efter 11 dygn på neurointensivvårdsavdelningen vid Karolinska Sjukhuset i Solna, har Anna Holmlunds tillstånd nu förbättrats så att hon har kunnat flyttas till en intermediärvårdsavdelning. En avdelning där patienter som kräver något mindre intensiv behandling vårdas. Det skriver Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande ikväll.

Anna drabbades tidigt av en lunginflammation, från vilken hon nu har återhämtat sig väl tack vare snabbt insatt effektiv behandling och hennes goda fysiska grundtillstånd, skriver Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande. Anna andas nu själv utan hjälp från respirator och all sövande medicinering har tagits bort. Hon är fortfarande medvetslös men inga försämringar på hennes hjärnas tillstånd har skett.

– Fysiskt är Annas tillstånd stabilt, men hon har ännu inte återfått medvetandet. Upprepade avbildande undersökningar av hjärnan har gjorts och inga nya blödningar har konstaterats eller andra försämringar tillstött, säger Jakob Swanberg, landslagsläkare.

Skidförbundet skriver vidare att behandlingen av Anna fortsätter och att det i dagsläget inte går att utfärda någon individuell prognos. Man avvaktar istället den fortsatta utvecklingen. Skidförbundet hälsar att man återkommer så fort det finns mer kring Anna Holmlunds hälsa att berätta.

Det var under en träning i italienska Innichen den 19 december som skicrossåkaren Anna Holmlund kraschade svårt och slog i huvudet så kraftigt att hon förlorade medvetandet. Efter vård på sjukhus i Bolzano flögs hon för vidare behandling till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna för vidare behandling.

Anna Holmlund vann överlägset i Åre


Anna Holmlund vinner dubbelseger


Anna Holmlund vann världscupen i Tegernsee


Text: Mattias Björklund • 2017-01-09
Skicross

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen