5fd945c26faee

Caroline Gleich: näthat & Utahs fetaste linjer

Caroline Gleich är en av Utahs främsta skidåkare men hennes vardag består också av trakasserier och kränkningar via sociala medier.

Text: Gabriella Edebo • 2017-10-03 Uppdaterad 2020-12-16

Här i Sverige är det kanske inte ett namn alla känner igen, men i USA har många åsikter om skidåkaren Caroline Gleich. En inspiration, förebild och stjärna på sociala medier säger vissa. Modell som bara låtsas vara skidåkare och klättrare kommenterar andra. Hon är en av frontfigurerna för skidåkning och ski mountaineering i Utah men de senaste åren har hon fått utstå enormt mycket näthat via både sociala medier och trakasserier från en ihärdig stalker.

Vid sexton års ålder hittade hon den klassiska guideboken The Chuting Gallery som beskriver 90 av Utahs hårigaste, brantaste och vackraste linjer. Hon bestämde sig för att hon ville åka alla och satte igång att träna hårt inför det, men möttes av skeptiska reaktioner och skratt. För att ha en chans att lyckas krävs otroligt mycket både rent fysiskt och inte minst kunskapsmässigt inom alpin klättring och att utvärdera risker som laviner, stenfall och ”no fall zones”. I vintras åkte hon den sista linjen och visade både för sig själv och resten av världen, och då inte minst alla som känt sig manade att sprida negativa kommentarer, att hon klarar av att drömma stort och dessutom genomföra det.

Den 20 minuter långa filmen är helt otroligt sevärd med allt från fantastisk och tekniskt svår skidåkning till inspelningar av kränkande kommentarer från hennes telefonsvarare och fantastiskt vacker filmkonst. Vi rekommenderar starkt att du tar dig tiden att kolla på filmen eller i alla fall sparar länken till en dag när du har lite tid över.

Läs mer om Caroline i den här intervjun


Text: Gabriella Edebo • 2017-10-03
Video

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen