5fd91df090a7e

Artiklar

Mer sökbar i Matilda Rapaports minne

Stiftelsen MM Rapaport Hargin har i samarbete med RECCO tagit fram en reflektor där större delen av intäkterna vid försäljningen går till välgörande ändamål.

Text: Gabriella Edebo • 2017-11-06 Uppdaterad 2017-11-06

MM Rapaport Hargin är en stiftelse som grundades till minne av vår svenska friåkningsstjärna Matilda Rapaport som under tragiska omständigheter omkom i en lavinolycka i Chile förra sommaren.

Stiftelsen vill inspirera skidåkare och entrepenörer att följa sin passion samt förbättra jämställdheten mellan könen inom sporten och inte minst säkerheten på berget.

Läs mer om MM Rapaport Hargin på rapaporthargin.com

RECCO är ett svenskstartat företag som jobbat med SAR (Search and Resque) teknologi och finns idag världen över med sina reflektorer som finns integrerade i skidkläder, pjäxor, hjälmar och annan utrustning. Den lilla reflektorn fungerar utan batteri och kan hjälpa räddningsteam som har RECCOs sök-utrustning att hitta personer som begravts av en lavin.

Reflektorn ersätter inte en transceiver och annan nödvändig lavinutrustning utan bör ses som ett komplement.

Se filmen där Mattias Hargin berättar med om samarbetet i en intervju. Större delen av intäkterna av försäljningen av den specialbrandade reflektorn kommer att gå till stiftelsens arbete.


Text: Gabriella Edebo • 2017-11-06
ArtiklarLavinsäkerhetMatilda RapaportMattias Hargin

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen