Tangenbordskrigaren Åke har svar på allt. Nästan. Illustration: Andreas Johansson

Artiklar

Fråga Åke: backflips & friåkning som OS-gren

Redaktionens alldeles egna spågubbe Åke S. Kare har svar på det mesta som rör skidåkning. I vår frågelåda tar han sig an några av skidvärldens verkliga problem, ställda av verkliga skidåkare.

Text: Åke S. Kare • 2018-02-19 Uppdaterad 2021-04-25

Intro

Genom åren har vi på Åka Skidor tagit emot en mängd olika frågor från våra läsare. Det har handlat om allt ifrån en generell oro över en kommande skidsemester, till mycket specifika frågeställningar kring prylar.

För att ge dig som läsare chansen att få svar på dina funderingar om skidvärldens allt och inget – skidåkning, skidorter, utrustning, afterski – har vi på redaktionen tagit in en person som lovat att göra sitt yttersta för att på bästa möjliga vis stilla nyfikenhet och oro. Låt oss presentera Åke S. Kare.

Har du en fråga till det allsvetande oraklet Åke? Skriv ”Frågelådan” i ämnesraden och skicka ett mail till redaktionen@akaskidor.se eller släng iväg ett meddelande på facebook.com/akaskidor


Lära sig backflip

”Tja!! Jag försöker lära mig att göra backflip på skidor! Har ni några tips?” /Mackan

Tjena Macke!

Först och främst bör du sätta dig i lotusställning och rena ditt sinne. Bli ett med snön. Ställa dig en viktig fråga du måste, mmm ja, mmm. Mmm, ja. Mmmm.

Varför vill du göra en backflip?

Det enda rätta svaret är att du försöker imponera på någon du vill ligga med. Alla andra anledningar är fel. Fel. Fel. Fel. Den enda anledningen till att folk gör backflips är att de vill ligga med någon och inte har några andra ess i rockärmen. Såsom pengar eller ett presidentskap.

Med det sagt bör du ställa dig följdfrågan – är personen ifråga värd det?

Att göra en backflip (eller att ”skicka en raggare” som du från och med nu säger. Speciellt om personen du vill ligga med är i närheten. Att iklä sig rollen är a och o) är inte så enkelt som många vill göra gällande. Det kräver engagemang och ett jävlar anamma.

Att skicka en raggare blir också svårare och svårare med åren. Då din kropp blir stelare och stelare och ditt intellekt starkare och starkare. Att ligga med någon blir däremot lättare med åren. Detta eftersom människor blir mer och mer desperata ju äldre de blir. Besök valfri finlandsfärja om du inte tror mig.

Så, därför, har du inte lärt dig vid det här laget så kan du nog egentligen skita i det. Förr eller senare kommer stjärnorna stå i rätt konstellationer på himlen och den du vill ligga med druckit exakt rätt mängd alkohol för att du ska anses vara en bra idé. Och vips! Ni hamnar i säng utan att du behövt imponera med volter och saltomortaler. Förlåt, raggare.

Förlåt!

/Åke

Friåkning som OS-gren

”Varför är inte friåkning en OS-gren?” /Isabella

Kära Isabella,

Det faktum att friåkning inte är en OS-gren glädjer mig ända ut i skidspetsarna.

Det betyder nämligen att någon eller några i den där korrupta och sinnessjuka olympiska-jävla-kommittén satt sig ner och ställt sig skidvärldens kanske mest relevanta fråga:

Kan man verkligen tävla i friåkning?

En fråga jag försökt lyfta så länge jag kan minnas. Utan något som helst gehör. Det är ingen som lyssnar! Ingen!

Svaret är självklart ett rungande nej. Det går inte att tävla i friåkning. Allt annat hade varit en så kallad oxymoron. Och således kan inte friåkning vara en OS-gren. Att det ens arrangeras tävlingar i friåkning är både en styggelse och så logiskt omöjligt på samma gång att jag inte vet hur jag ska förhålla mig till det. Så fort det är en tävling är det inte fritt längre.

Ett namnbyte skulle vara en bra början. Men sen då? Att det sedan är ett gäng britter som håller i tävlingarna? Britter och skidåkning?! Ja, du hör ju själv.

Förlåt!

/Åke

Fråga Åke: vilka skidor ska jag köpa?


Fråga Åke: pjäxproblem och påskväder


Text: Åke S. Kare • 2018-02-19
ArtiklarFråga Åke

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen