Foto: Andreas Wienold

Artiklar

Gondolhaveri i Österrike

Den helt nya gondolen i Hochzillertal strax utanför Innsbruck havererade i söndags morse när fem gondoler kolliderade och fastnade vid ett av lifttornen.

Text: Gabriella Edebo • 2018-12-10 Uppdaterad 2018-12-10

Den helt nya gondolen Wimbachexpress i Hochzillertal tre kvart från Innsbruck har inför den här säsongen ersatt en fyrstolslift och ger tillgång till nya pister och effektivare omloppstid. Leverantören av liften är Leitner där varje gondol rymmer tio personer och liften har en kapacitet på 2 620 personer i timmen.

Gondolhaveri i Österrike
Foto: Zoom Zillertal

Incidenten inträffade i söndags morse när en av gondolerna av okänd anledning fastnade vid en av liftstolparna vilket i sin tur orsakade att ytterligare fyra gondoler kolliderade och fastnade vid stolpen.

Enligt uppgifter rapporterade i Österrikiska medier har ingen kommit till skada och gondolen ska ha varit tom på folk vid olyckstillfället. Liften ska ha stängt för gäster på grund av hård vind innan olyckan inträffade, och gondolerna höll på att plockas in från vajrarna när gondolerna kolliderade vid lifttorn nummer sex.

I nuläget är det oklart exakt hur kollisionen kunde inträffa och liftbolaget har ännu ingen prognos för om och när liften kommer kunna tas i bruk igen.

Mittstationen i Grands Montets står i brand


Flera skadade efter sittliftshaveri i Georgien


Text: Gabriella Edebo • 2018-12-10
ArtiklarInnsbruckÖsterrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen