Lovisa Rosengren under inspelningarna av Scandinavian Migration. Foto Oskar Enander

Artiklar

Filmsläpp för Untracked Film Tour

Nu presenterar vi stolt filmprogrammet för Untracked Film Tour 2019.

Text: Åka Skidor • 2019-10-19 Uppdaterad 2019-10-19

Filmprogrammet ska innehålla något för alla, med en blandning av allt från action med stora klippor, brant terräng och friåkning i det djupaste pudret du skådat, till park och kreativ åkning i urban miljö och mer dokumentära filmer med en udda tvist.

Utbudet av filmer blir en mix av puder, park och kulturella upplevelser på skidor och sidlänges på bräda med en geografisk spridning från puder i Funäsfjällen, quarterpipes i Riksgränsen, pist och slask i Åre och parken i Kläppen till Japan via Ryssland, en sväng till Kanada för humor och pillows, följt av ett par turer förbi Chamonix och skandinaviska hotspots i Alperna.

Filmprogrammet för varje stopp kan variera något och presenteras några dagar i förväg.

Alla filmer hittar du här: untrackedfilm.com/filmer

Filmsläpp för Untracked Film Tour

Scandinavian Migration

Filmskapare Salomon TV, Switchback Entertainment 
Åkare Lovisa Rosengren, Heidi Pallin Aaring och Robert Pallin Aaring
Plats Chamonix, Verbier & Engelberg
5 min

På de allra mest klassiska skidorterna i Alperna är det inte ovanligt att hitta blomstrande skandinaviska samhällen. I ett av kommande avsnitt av Salomon Tv som vi förhandsvisar på turnén får vi följa med Lovisa, Heidi och Robert på deras årliga alp-migration, i ett försök att ta reda på vad som lockar så många nordbor söderut under vintern.

12 000 km — Trans-Siberian to Japan

Filmskapare Erik Nylander
Åkare Tom-Oliver Hedvall, William Larsson, Johan Rosén, Matteus Lestage, Sibylla Lundström & Evginey Joon Ivanov
Plats Transsibiriska järnvägen till Japan
30 min

Du har bestämt dig för att sluta flyga men drömmer ändå om att åka puder i Japan, hur bär du dig åt då? Precis så var det för Tom-Oliver och hans flickvän Sibylla, som då bestämde sig för att åka tåg och båt från Stockholm hela vägen till Japan istället. De fick sällskap av några vänner och gav sig av på en äventyrlig resa längs den Transsibiriska järnvägen. En moderat sträcka på sisådär 12 000 kilometer. Längs vägen mot sushins förlovade land hann de uppleva allt från sibirisk offpist i obarmhärtig kyla till koreanska färjepartyn och oändligt med konstiga, roliga och lärorika möten.

Filmsläpp för Untracked Film Tour
Någonstans i kyliga Ryssland. Foto: Erik Nylander

Phantom Brickworks

Filmskapare Björn Eklund
Åkare Hugo Burvall & vänner
Plats Kläppen
16 min 

Ett tvåårigt projekt som tillslut resulterat i en kortfilm om den svenska landslagsåkaren i freeski och musikskaparen Hugo Burvall. En film om att vara kreativ på sitt eget sätt och hitta sin grej, börja med nya saker, utvecklas, skapa och köra på hela vägen in i väggen. 

Resort Skier

Filmskapare Alexander Rydén
Åkare Carl Regnér
Plats Åre
3 min

Ta ett stycke Åre-uppfostrad skidåkare på världstoursnivå och placera i sådär perfekt slaskig vårsnö, släng bort eventuella vattentäta och tekniska skalplagg och ersätt med lite befriande och luftig flanell. Kasta sedan in en expert på skidburna followcams och blanda ordentligt. Toppa med lite ösig musik och tadaa, du har nu fått dig en äkta resort skier. Se nu till att hålla den i pistnära terräng där den trivs som bäst.

Filmsläpp för Untracked Film Tour
Carl Regnér på hemmaplan. Foto: Emrik Jansson

Dream Job

Filmskapare Colleen Gentemann & Katie Burrell
Åkare Katie Burrell, Christina Lustenberger, Leah Evans, Diny Harrison & ”The Blondes”
Plats Revelstoke, Kanada
14 min

En skidfilm som samtidigt är en dokumentär komedi, hur går det ens ihop? Det verkar i alla fall bli resultatet när komikern Katie Burrell som är bosatt i Revelstoke halkar in på att göra film. I Dream Job får vi följa hennes väg från skidföretagens kontor till att bli en av branschens skidåkande stjärnor. Eller som Katie beskriver det, ”they go up, they go down, how hard can it be?”. Med hjälp av några av dalens mest etablerade åkare testar hon på livet som professionell skidåkare.

Paint the Mountains

Filmskapare Mårten Daag & Mattias Larson
Åkare Jonas Wilhelmson med vänner och snowboardklubben Snowboardklubben
Plats Funäsfjällen
20 min

Djupt i de härjedalska skogarna får vi en inblick i Jonas Wilhelmsons liv som konstnär och snowboardåkare. Ett liv som kretsar kring det kreativa uttrycket, där snowboard, konsten och naturen går hand i hand. I hans ateljé blir naturupplevelser till konst och på fjället finner han inspiration, lugn och passion som han sedan sprider till nästa generation genom den lokala snowboardklubben.

(Filmen är klar först i november så kommer tyvärr inte att visas i Stockholm.)

Filmsläpp för Untracked Film Tour

Elle Aime 

Filmskapare Darcy Hennessey Turenne
Åkare Marie France Roy
Plats British Columbia, Kanada
5 min

Genom poesi, drömsekvenser och animering visas en av världens bästa snowboardåkare upp med en lite udda vinkling, för att uppnå den känsla som vi alla söker i bergen: ren glädje. Huvudpersonen i filmen är snön själv som i en surrealistisk bergsvärld hyllar sin favoritåkare.

Filmsläpp för Untracked Film Tour

Always Come Home

Filmskapare Henrik Andersson
Åkare Johan Jonsson
Plats Engelberg
3 min

Efter att ha varit en professionell skidåkare i åratal har Johan Jonsson gått och blivit familjefar. Och plötsligt har något nytt dykt upp i livet som drar fokus bort från nästa virala edit, och tankar på ansvar, risktagande kontra belöning och vad det egentligen är värt att utsätta sig för bland bergen.

Filmsläpp för Untracked Film Tour
Johan på väg hemåt. Foto: Oskar Enander

A Suéde Film

Filmskapare Emil Larsson
Åkare Oliver Karlberg, Benjamin Carlund, Joel Magnusson, Anton Lindén, Vilmer Ivarsson, Kalle Bogren, Måns Bertz Vågström & vänner
Plats Kläppen & Riksgränsen
10 min

chill vibrations, high level of satisfaction

Filmsläpp för Untracked Film Tour

Dreams

Filmskapare Daniel Rönnbäck
Åkare Tof Henry
Plats Chamonix
6 min

En av Chamonixdalens absolut bästa åkare drömmer om när liften öppnar, snön faller och de stora åken återigen är i skick att bränna ner för i överljudshastighet.

Filmsläpp för Untracked Film Tour

Urvalet av filmer kan komma att variera något mellan de olika stoppen och du kan hitta ett detaljerat schema inför just ditt stopp på hemsidan.

För mer infomation och biljetter klicka in på untrackedfilm.com

Alla datum för Untracked Film Tour 2019


Skidsnack v41– Öppningsdrama i Colorado


Ta tåget till Alperna


Text: Åka Skidor • 2019-10-19
ArtiklarUntracked Film TourVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen