Foto: André Myhrer

Artiklar

Skidsnack v21: Skidlegender på gräs

Snörekord, säsongspremiär för grässkidåkning med legender på plats, klena lager på Svalbard och diverse annat bland veckans nyheter.

Text: Gabriella Edebo • 2020-05-24 Uppdaterad 2021-08-19

Snörekord och Tänndalen öppnade för länsbor

Tänndalen har uppmätt 110 centimeter snö i pisterna vilket är rekordmycket snö för att vara i mitten på maj. För att fira det beslutade anläggningen att hålla öppet för bosatta i länet denna helg, eftersom de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten tillåter resor på 1-2 timmar i bil från hemmet inom sin egen region. Priserna för liftkort var nedsatta och dessutom gick hälften av intäkterna från liftkortsförsäljningen kommer att skänkas till Härjedalens Skateboardklubb som ska bygga en skatepark i Funäsdalen.

Gänghäng i Gränsen

Alla skidproffs har mindre än 2 timmars bilkörning till Riksgränsen, det är i alla fall så det verkar som på sociala medier som skvallrar att rätt många börjar släppa på allvaret kring reserestriktionerna från Folkhälsomyndigheten och vallfärdat till Gränsen för lite vårskidåkning innan liftarna stängde idag. 

Klena lager på Svalbard

De svenska lavinprognoserna har redan avslutats för säsongen men i Norge rullar det vidare ett tag till. I filmen visar en observatör hur ett bestående svagt lager triggas otroligt enkelt i området Nordenskiöld land på Svalbard.

Grässkidåkningssäsongen är igång

De svenska grässkidåkarna har startat säsongen på gröna kullar på hemmaplan. 

OS-medaljörer på gräs

Det ryktas även om att vi till hösten kommer få se Anja Pärson, Foppa, André Myhrer och legenden själv Ingemar Stenmark köra grässlalom på TV…

Henry Sildaru jagar Candide på hemmaplan 

En blivande superstar jagar en rutinerad legend på hemmaplan i La Clusaz.

Alpernas skidåkare släppta på grönbete

Nu får de flesta skidåkarna i världen leka bland bergen igen, och världsmästaren i friåkning från förra året Marcus Eder från Italien var snabb ut. 

Lovisas vlogg tillbaka 

Skidsäsongen kom till ett abrupt avslut men videomaterial från säsongen är långt ifrån slut, därför blev det ett nytt avsnitt av Lovisa Rosengrens YouTube-serie från djupa dagar i Mt Baker i USA. 

Highlights från video-NM 2020

Arrangörerna har klippt ihop en film med de bästa klippen från alla bidrag som skickades in till Scandinavian Big Mountain Video Championships.

Skidsnack v20: från 11 till 0 döda i norska laviner


Hur du rapporterar en lavinincident


Test av skidryggor: Mammut Nirvana 25


Text: Gabriella Edebo • 2020-05-24
ArtiklarNyheterIngemar StenmarkskidsnackSommarskidåkningTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen