Skidsnack september: Nakenchock på pudrigt omslag
Foto: Tänndalen

Skidsnack september: Nakenchock på pudrigt omslag

Nysnö i fjällen, vajer på gondol i Kanada kapad (igen), nakenchock på senaste omslaget av Powder Magazine och många fler nyheter från den senaste månaden.

Gondol vandaliserad igen

För ungefär ett år sedan kapade någon vajern på Gondolen Sea to Sky i Squamish, Kanada. Och nu har det hänt igen. Nu utlovas en belöning på 250 000 kanadensiska dollar till den som kan komma med tips som leder till gripande av ansvariga för vandaliseringen som återigen totalförstört gondolen.

Foto: Squamish RCMP

Pris till Åre Skidfabrik

Priset för Årets Företagare i Åre kommun 2020 är personerna bakom Åre Skidfabrik som nyligen byggt ut fabriken ordentligt. Utdrag från motiveringen: "Uppfinnarverkstaden som startade i föräldrarnas garage i Östersund för 40 år sedan är idag Skandinaviens enda alpina skidfabrik med en av de modernaste skidproduktionslinorna i Europa."

Nysnö i fjällen

Denna helg kom de första rapporterna om nysnö i fjällen kring Jämtland-Härjedalen. Bland annat i Tänndalen där färgsprakande höst mötte vita snöflingor enligt bilden nedan.

Foto: Tänndalen

Jennie-Lee på SVT

Efter mycket rehab från korsbandsskadan är Jennie-Lee Burmansson tillbaka på allvar och är starkare än någonsin inför den kommande mästerskapssäsongen. Se hela inslaget på SVT Sport här.

STS återinför buss till Alperna

Till sportloven vecka 7, 8 och 9 återinför STS Alpresor en gammal klassiker och erbjuder buss till Bad Gastein från Göteborg, Malmö och Stockholm. 

Kvitfjell har öppnat 

Igår lördag öppnade norska Kvitfjell och blev därmed först i Skandinavien att dra igång liftarna för säsongen. Till en början välkomnar de både träningsgrupper och alla med säsongskort att komma och åka på den sparade snön från i våras. Läs mer här.

Ännu en ny GoPro

GoPro har lanserat ännu en ny actionsportkamera som ska ha mer av allt. Fler pixlar, högre upplösning, ett nytt och större batteri (förhoppningsvis även längre batteritid, men det återstår att se), större skärm baktill, bättre fram framtill för selfies och bättre bildstabilisering. Men såklart också dyrare, 5 500 kronor är priset i svenska butiker just nu.

Burton öppnar butik i Stockholm

Den 15 oktober öppnar Butrons nya konceptbutik på Norrlandsgatan 20 i Stockholm. "Burton Hub" är tänkt bli både en butik och mötesplats för snowboardåkare. 

View this post on Instagram

Stockholm, vi är på väg! Vår nya butik på Norrlandsgatan 20 öppnar den 15 oktober. Kom förbi och kika på säsongens snowboards, boots, bindningar, jackor, väskor och mycket mer

A post shared by Burton Snowboards Sweden (@burton_sweden) on

Nysläpp för Harlaut Apparel

Sveriges minsta men mest core av alla skidmärken släppte ny kollektion i fredags. Kika mer på harlautapparel.co.

Nakenchock på pudrigt omslag

På det senaste numret av den amerikanska skidtidningen Powder hittar vi en barskinnad Connery Lundin framför kameran på Guy Fattal, plåtad i British Columbia

Foto: Powder Magazine

K2 släpper mobilspel

I samband med lanseringen av sin nya pistskida K2 Disruption kommer det även ett mobilspel där deltagare kan vinna priser från K2. Spelet finns för både iPhone och Android.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!