Foto: Tänndalen

Artiklar

Skidsnack september: Nakenchock på omslag

Nysnö i fjällen, vajer på gondol i Kanada kapad (igen), nakenchock på senaste omslaget av Powder Magazine och många fler nyheter från den senaste månaden.

Text: Gabriella Edebo • 2020-09-27 Uppdaterad 2021-08-19

Gondol vandaliserad igen

För ungefär ett år sedan kapade någon vajern på Gondolen Sea to Sky i Squamish, Kanada. Och nu har det hänt igen. Nu utlovas en belöning på 250 000 kanadensiska dollar till den som kan komma med tips som leder till gripande av ansvariga för vandaliseringen som återigen totalförstört gondolen.

Skidsnack september: Nakenchock på omslag
Foto: Squamish RCMP

Pris till Åre Skidfabrik

Priset för Årets Företagare i Åre kommun 2020 är personerna bakom Åre Skidfabrik som nyligen byggt ut fabriken ordentligt. Utdrag från motiveringen: ”Uppfinnarverkstaden som startade i föräldrarnas garage i Östersund för 40 år sedan är idag Skandinaviens enda alpina skidfabrik med en av de modernaste skidproduktionslinorna i Europa.”

Nysnö i fjällen

Denna helg kom de första rapporterna om nysnö i fjällen kring Jämtland-Härjedalen. Bland annat i Tänndalen där färgsprakande höst mötte vita snöflingor enligt bilden nedan.

Skidsnack september: Nakenchock på omslag
Foto: Tänndalen

Jennie-Lee på SVT

Efter mycket rehab från korsbandsskadan är Jennie-Lee Burmansson tillbaka på allvar och är starkare än någonsin inför den kommande mästerskapssäsongen. Se hela inslaget på SVT Sport här.

STS återinför buss till Alperna

Till sportloven vecka 7, 8 och 9 återinför STS Alpresor en gammal klassiker och erbjuder buss till Bad Gastein från Göteborg, Malmö och Stockholm. 

Kvitfjell har öppnat 

Igår lördag öppnade norska Kvitfjell och blev därmed först i Skandinavien att dra igång liftarna för säsongen. Till en början välkomnar de både träningsgrupper och alla med säsongskort att komma och åka på den sparade snön från i våras. Läs mer här.

Första skidorten i Skandinavien har öppnat för säsongen

Ännu en ny GoPro

GoPro har lanserat ännu en ny actionsportkamera som ska ha mer av allt. Fler pixlar, högre upplösning, ett nytt och större batteri (förhoppningsvis även längre batteritid, men det återstår att se), större skärm baktill, bättre fram framtill för selfies och bättre bildstabilisering. Men såklart också dyrare, 5 500 kronor är priset i svenska butiker just nu.

Skidsnack september: Nakenchock på omslag

Burton öppnar butik i Stockholm

Den 15 oktober öppnar Butrons nya konceptbutik på Norrlandsgatan 20 i Stockholm. ”Burton Hub” är tänkt bli både en butik och mötesplats för snowboardåkare. 

Nysläpp för Harlaut Apparel

Sveriges minsta men mest core av alla skidmärken släppte ny kollektion i fredags. Kika mer på harlautapparel.co.

Nakenchock på pudrigt omslag

På det senaste numret av den amerikanska skidtidningen Powder hittar vi en barskinnad Connery Lundin framför kameran på Guy Fattal, plåtad i British Columbia

Skidsnack september: Nakenchock på omslag
Foto: Powder Magazine

K2 släpper mobilspel

I samband med lanseringen av sin nya pistskida K2 Disruption kommer det även ett mobilspel där deltagare kan vinna priser från K2. Spelet finns för både iPhone och Android.

Skidsnack september: Nakenchock på omslag

Skidsnack Augusti: klassisk skidort i USA byter namn


Första skidorten i Skandinavien har öppnat för säsongen


Nordamerikanska skidorter inför reservationssystem för skiddagar


Text: Gabriella Edebo • 2020-09-27
ArtiklarNyheterBurtonExtremGoproJennie-Lee BurmanssonK2skidsnackTänndalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen