Bild: Ski Team Sweden Alpine

Artiklar

Nu startar den alpina världscupen: storslalom i Sölden

Tävlingsstarten i klassiska Sölden betyder bara en sak - vintern är igång. 6 svenskar finns på start för att kasta sig utför tävlingshanget i helgens tävlingar.

Text: Peter Nilsson • 2020-10-16 Uppdaterad 2020-10-16

Först ut är damerna som tävlar på lördagen. Herrarna kör på söndagen.

Fem damer finnas på start, Sara Hector och Estelle Alphand är på förhand givna, men tre åkare från träningsgrupp 2 kommer också att finnas med. Jonna Luthman, Sara Rask och Hanna Aronsson Elfman.

Kristoffer Jakobsen ska försvara de svenska färgerna på herrsidan. Längre skidor och större avstånd mellan portarna än i paradgrenen slalom, men Kristoffer har tränat mer storslalom än tidigare inför den här säsongen.

– Sedan har vi Mattias Rönngren på skadelistan. Han hade varit given i Sölden, men är inte tillbaka efter sin axelskada. Har gått på snö och åker fritt och varit med oss på läger. Planen är att han ska kunna köra för fullt i inledningen av november, säger tränare Fredrik Kingstad.

 

Nu startar den alpina världscupen: storslalom i Sölden
Bild: Ski Team Sweden Alpine

Tävlingarna sänds på SVT och här kommer sändningstiderna: 

Lördag

Storslalom damer
09.50 – första åket
12.50 – andra åket

Svenskar till start:
Sara Hector (11)
Estelle Alphand (19)
Sara Rask (40)
Jonna Luthman (49)
Hanna Aronsson Elfman (52)

Söndag

Storslalom herrar
09.50 – första åket
13.05 – andra åket

Svenskar till start:
Kristoffer Jakobsen

 


Text: Peter Nilsson • 2020-10-16
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top