Bild: skärmdump / TGR

Artiklar

Video: 13-åringen Kai Jones kör stora åk i Jackson Hole

Kai blandar stora klippor, dubbelvolter och branta åk i sin del från filmen Make Believe, av Teton Gravity Research

Text: Peter Nilsson • 2020-10-23 Uppdaterad 2020-10-23

Kai Jones är 13 år gammal. Det syns inte på hans skidåkning. Han kör stora klippor och kastar enorma bakåtvolter. Faktum är att Kai vid 13 års ålder river av åk i den legendariska skidorten Jackson Hole som få fullvuxna skidåkare ens skulle fundera på att ge sig på. Hur är det möjligt?

En del i hemligheten kan vara att han är född med skidåkning i blodet. Kai’s pappa, Todd Jones, är en av filmarna för och grundarna till det i skidkretsar legendariska filmbolaget Teton Gravity Research. Uppvuxen i ett hem där skidåkning är den himlakropp som solen kretsar kring och med Jackson Hole som sin fritidsgård är det kanske inte så konstigt att han, kort sagt, är en jävel på att åka skidor.

Fast även med de allra bästa av förutsättningar är det svårt att förstå hur någon så ung kan åka så bra. Vi kanske inte behöver tillägga att Kai redan har proffskontrakt som fullsponsrad skidåkare. Han drömmer inte om att bli skidproffs när han blir stor. Han är redan där.

I årets film från Teton Gravity Research, Make Believe, har Kai ett helt segment. 

 


Text: Peter Nilsson • 2020-10-23
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top