5fd9315ab006b

Nyheter

Här är flest pister öppna i Sverige

Med sju liftar och 15 pister som öppnar nu på fredag är det en skidanläggning i mellersta Sverige som snart har igång flest backar i landets fjällvärld.

Text: • 2014-12-10 Uppdaterad 2020-12-16

Nu på fredag är det säsongspremiär på Kläppen Ski Resort i Sälen. Att de kan öppna hela 15 backar på en och samma gång beror på fjolårets satsning på snötillverkning.

– Förra säsongens investering på 25 miljoner, där en damm byggdes på toppen och snökanonsystemet automatiserades, har nu totalt 280 snökanoner. Temperaturerna under försäsongen har inte varit optimala för snöproduktion men tack vara det nya systemet lägger vi dubbelt så mycket Kläppensnö på samma tid som tidigare, berättar Gustav Eriksson, anläggningschef på Kläppen.

Här är flest pister öppna i Sverige

Kläppen Ski Resort har under de senaste 10 åren investerat cirka 50 miljoner i snöproduktionsanläggningen och med 15 öppna pister är Kläppen Ski Resort den anläggning i fjällvärlden som öppnar flest antal pister 12/12 2014, enligt Slao.

Här är flest pister öppna i Sverige

Liftar, pister & park som öppnar den 12 dec 2014:

Liftar: Sparven, Ripan, Tranan, Trananknapp, Lommen, Stolliften Järpen och Falken

Pister: Barnbacken, Harlyckan(nedre), Järvlunken (nedre), Björnidet, Utterleken, Renfållan, Grävlingsgrytet, delar av Blueline, Bäverdalen, Minkspåret, Myrstigen, Igelkottboet (från mellanavstigningen), Ekorrsvansen, Illern (från mellan avst), Rådjursstigen

Parker: En railavdelning kommer finnas i nedre delan av “Blue park” samt en “mini” juniorpark/jibb arena i nedre delen av Björnidet

Flera skidorter skjuter på säsongsöppning
Läs även: Sveriges bästa skidort utsedd
Läs även: Världens bästa skidort framröstad

Text: • 2014-12-10
Nyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top