Foto: BigStock

Nyheter

Stockholm vill arrangera vinter-OS – satsar miljoner

Nu börjar jakten efter ett vinter-OS i Stockholm 2026. DN rapporterar att kommunstyrelse kommer klubba igenom ett beslut om att satsa 10 miljoner i en studie om Stockholms förutsättningar att arrangera spelen.

Text: • 2016-04-27 Uppdaterad 2016-04-27

Redan förra året, närmare bestämt i november, inledde Stockholm Stad en förstudie om vilka konsekvenser det skulle få om Stockholm arrangerade vinter-OS 2026. Nu vill man alltså ta det ett steg längre genom att lägga ytterligare 10 miljoner på en fördjupad förstudie.

– Även om vi inte får spelen kan det ge positiva effekter för Stockholm bara att vara med i leken, säger finansborgarrådet Karin Wanngård till DN.se.

Så här långt är planen att Hammarbybacken ska stå värd för puckelpist och halfpipe, sen ska en bob- rodelbana byggas på baksidan av backen. Sedan planeras det för OS-arenor i Huddinge, Botkyrka och Solna samt att de alpina fartgrenarna ska avgöras i Åre.

– I IOK:s nya regler finns önskemål om att befintliga arenor i stor utsträckning ska användas istället för att man bygger nytt, säger Wanngård till DN.

Wanngård tror att enbart en ansökan om ett OS skulle gynna Stockholm och pekar på ansökan om 0S 2004 och vad den ledde till.
– Jag ser stora evenemang som något som gynnar Stockholm som stad vad det gäller bland annat hotell, restaurangbesök och övernattningar och vinter-OS är ett av de största evenemangen som Stockholm skulle kunna arrangera. Ansökan om OS 2004 gav ringar på vattnet och satte fart på projekt som till exempel Hammarby Sjöstad och Arlandabanan, säger Wanngård. 

Kang – den svenska miljöstaven som ska revolutionera marknaden


Finska Real SkifI invaderar snölöst Stockholm


8 skidorter nära dig


Text: • 2016-04-27
NyheterÅreIntervjuStockholmVinter-OS

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top