Nu startar den sista tävlingen inför den stora finalen i Verbier.

Freeride World Tour

Live: Freeride World Tour stopp #3 – Fieberbrunn

Nu avgörs vilka åkare som kvalar vidare till den stora finalen i Verbier. Här är det tredje stoppet av Freeride World Tour.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-12 Uppdaterad 2021-03-12

Lördag 13 mars är dagen för det tredje stoppet av Freeride World Tour. Tävlingsarenan är den branta bergssidan på Wildseeloder i Fieberbrunn.

Tävlingsorganisationen hade förhoppningar om att kunna genomföra en extra tävling i Fieberbrunn som ersättning för den inställda tävlingen i Kicking Horse, Kanada. Så blir inte fallet. Efter att ha analyserat de senaste väderrapporterna har det nu fattats beslut om att det inte kommer köras någon extra tävling. Lördagens tävling i Fieberbrunn är alltså den sista tävlingen innan världstourens stora final i Verbier.

Det är med andra ord nu det gäller för åkarna som vill kvala vidare till Verbier. De tio bästa skidherrarna på totalrankingen efter lördagens tävling kvalar vidare. Tävlingen i Fieberbrunn viktas högre än de tidigare tävlingarna (läs mer om kvalsystemet HÄR), så allt kan hända.

I nuläget ligger tre av fyra svenska skidherrar inom kvalgränsen. Reine Barkered (3), Carl Regnér (7), och Kristofer Turdell (9) är på rätt sida. David Deliv (18) ligger utanför, men känner vi honom rätt kommer han nog att ge full gas oavsett.

I snowboardklassen går fem herrar vidare till den stora finalen i Verbier. Åresonen Cody Bramwell (som tävlar för Storbritanien) ligger inför tävlingarna på en andraplats.

Livesändning från tävlingen

Livesändningen startar 08:00. Du ser den här. Scrolla ner för startlistor.

Startordning

Klasser
1. Snowboard Herrar
2. Skidor Herrar
3. Skidor Damer
4. Snowboard Damer


Mer FWT:


Text: Peter Nilsson • 2021-03-12
NyheterCarl RegnérDavid DelivFreeride World TourKristofer TurdellReine Barkered

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen