Haffa nya Scandinavian Skipass och få fem dagars Stranda-åkning på köpet. Här njuter Janne Tjärnström av området. Foto: Mattias Fredriksson

Sverige

Scandinavian Skipass – Sveriges nya multikort

Till säsongen 21/22 lanseras Scandinavian Skipass – ett nytt multiliftkort innehållandes bland annat Bydalen, Riksgränsen och Borgafjäll.

Text: Anton Furuland • 2021-11-04 Uppdaterad 2021-11-04

Nya multikortet Scandinavian Skipass är ett samarbete som sträcker sig över säsongen 21/22 och inkluderar åtta svenska anläggningar – Riksgränsen, Björkliden, Borgafjäll, Trillevallen, Huså, Bydalsfjällen, Tännäskröket och Väsjöbacken i Sollentuna. Som en klick sylt på liftgrädden ingår även fem dagars åkning på de norska anläggningarna Stranda och Solheisen.

Utöver Skistar All är det här det första svenska multikortet och idéen föddes för drygt ett år sedan berättar Ivo Langefors, grundare av Scandinavian Skipass.

– Det var när jag och min son åkte till USA och vi började spåna på det där kring liftkort. De har ju bland annat sitt Epic Pass och det fick mig att fundera varför vi inte har något liknande i Sverige?

Rebecka Harlaut godkänner åkningen i Borgafjäll. Foto: Johan Axelsson

Sagt och gjort – sedan dess har Ivo gått all in på att få fart på Scandinavian Skipass. En ansenlig mängd möten runt om i landet med olika skidanläggningar och representanter har checkats av och kortet är nu redo för vintern.

– Köper man säsongskort på till exempel Borgafjäll, då har man förmodligen stuga där. Med multiskipass kan man vända sig till en bredare målgrupp, de som vill åka runt och utforska lite. Det är perfekt för den som vill kombinera liftåkning med toppturer. Det här blir som ett första testår men förhoppningen är att växa. Vi har i alla fall fått ett gäng riktigt bra anläggningar som är villiga att satsa på det här, nu återstår det att se om kunderna finns, säger Ivo Langefors, som har bakgrund som skidlärare och guide.

Liftkortet köps enbart online, via scandinavianskipass.se. Ordinarie pris är 5 500 kronor men vilar du inte på hanen och köper senast 25 november går det att köpa till försäsongspris á 5 100 kronor. Dessutom går det att köpa kortet via förmånsportalen Benify, för den som gärna köper skidor för sina friskvårdsslantar eller mot löneavdrag.

Scandinavian Skipass

Orter som ingår

Riksgränsen, Björkliden, Borgafjäll, Trillevallen, Huså, Bydalsfjällen, Tännäskröket och Väsjöbacken i Sverige. Stranda och Solheisen i Norge.

Pris

5 500 kronor (5 100 kronor innan 25 november)

Info

scandinavianskipass.se


Text: Anton Furuland • 2021-11-04
NyheterLiftkort

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top