Colorado eller Sälen? Foto: Skistar

Sverige

Så är nya fjällhotellet i Sälen

Skistar har slagit upp portarna till Skandinaviens modernaste lodge i Hundfjället. Åka Skidor spanade in boendet under premiärhelgen 9-11 december.

Text: Tobias Ivarsson • 2021-12-15 Uppdaterad 2021-12-15

Utvecklingen av SkiStar Sälen till en internationell fjällresort har pågått för fullt under en längre tid med ett nytt hållbart värmekraftverk intill Hundfjället, Skandinaviens modernaste 8-stolsexpresslift, nya nedfarter och utökade snösystem samt närheten till Sälen-Trysils flygplats – Scandinavian Mountains Airport.

Och så nu nyöppnade Skistar Lodge Hundfjället med ski-in-ski-out och inspiration hämtad från Colorado och Aspen.

– Det är skandinaviens modernaste lodge. Här är centrum för vintersemester i fjällen. Vår vision med den nya lodgen är att skapa en svensk fjällresort i toppklass med något för alla, säger Stefan Sjöstrand, vd på Skistar. Sälen ska bli skandinaviens bästa familjeresort. Inte bara på vintern som skidresort, fortsätter han.

Att varva ned med lite relax och afterswim går ju att stå ut med. Foto: Skistar

Det är en gemytlig resort i toppklass som kan jämföras med internationella skidanläggningar. I den smakfullt inredda lodgen finns det 32 hotellrum, 121 lägenheter som tillsammans har 786 bäddar, konferensutrymmen, SPA, gym, SkiStarShop, lekrum för barn och två nya restauranger.

Varje hotellrum är genialiskt utrustade med torkskåp för fuktiga kläder som annars lätt bara slängs på en hög efter en lång dag. Något åtminstone jag saknat varje gång jag bott på ett hotell i skidvärlden. I lägenheterna finns kök för de som vill laga sin egen mat.

Upplagt för trevliga sittningar inne på Pontus! Foto: Skistar

Bakom de två restaurangerna Pontus! och Mondo står krögaren Pontus Frithiof. Restaurangernas koncept skiljer sig – vilket gör att det finns något för alla – men gemensamt är Pontus tydliga dna med god vällagad mat, snabb och professionell service.

– Vår ambition är att göra något som ingen annan gör i fjällen. Med restaurangerna Mondo och Pontus! i Sälen ska gästerna inte behöva ta sig till andra orter än Sälen för god mat och dryck, underhållning och afterski. Vi erbjuder allt man kan önska sig efter en dag i backen eller i spåret. Vår förhoppning är att Mondo och Pontus! i Sälen ska bli destinationer i sig och locka nya besökare till Sälen och Hundfjället, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Rum with a skidbacke-view. Foto: Skistar

I anslutning till loungen kommer Pontus! i Sälen att gå hand i hand med lodgens internationella karaktär och känsla. Där kommer champagnevagnen att cirkulera under after skin och i baren finner vi traditionella och nya drinkar. Menyn kommer erbjuda ett brett utbud av rätter, där grillen och sashimi blir tongivande tillsammans med ett minst lika omfattande vin- och champagneutbud.

På Mondo, som är italienska för världen, bjuds det på ski in-lunch med inspiration från hela världen. Den är mättande, god och prisvärd samt tar inte för lång tid för den som har bråttom ut i backen igen. När skiddagen är över blir det mer fartfylld afterski på Mondo.

– Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Pontus Frithiof. I vår gemensamma storsatsning kan vi erbjuda hotellets gäster och besökare det bästa inom boende, mat och dryck samt minnesvärda fjällupplevelser, säger Stefan Sjöstrand.

Ät som en italienare på Mondo. Foto: Skistar

Hundfjällets satsning mot familjen fortsätter i det barnvänliga området några stavtag från lodgen med Fun Rides, Trollskogen, Valle och mycket mer. I lodgen erbjuder de även barnpassning och barnvagnspassning med bus och lek medan föräldrarna får en egen stund i backen. Right up alla småbarnsföräldrars alley.


Text: Tobias Ivarsson • 2021-12-15
NyheterHundfjälletSälen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen