Predikstolen. Foto: Johan Mårtensson

Ramundberget

Fokus topptur på Ramundbergets nya äventyrscenter

Ramundberget har presenterat ett nytt äventyrscenter med guidade turer, särskilt inriktat mot toppturande.

Text: Anton Furuland • 2022-01-20 Uppdaterad 2022-01-21

Intresset för skidåkning och upplevelser utanför pisterna och de markerade lederna fortsätter bubbla runtom på de svenska fjällorterna. I Härjedalen och på Ramundberget har man valt att svara upp på den efterfrågan med ett nytt så kallat Äventyrscenter.

Centret ligger i anslutning till sportbutiken Topsport, så att man alltså smidigt också ska kunna hyra nödvändig utrustning om man skulle sakna det, och idén är att man här ska erbjuda guide turer, skidlektioner och prova på-turer.

Ramis hänger med i toppturssvängen. Foto: Johan Mårtensson

Snöskovandring, offpiståkning och skoterturer är några av aktiviteterna men det som man själva uppger kommer vara det huvudsakliga fokuset för satsningen – det är topptur. Därför har man anställt Albin Lärnefjord, fjälledare och lavintekniker, som kommer vara guide samt vara med och driva utvecklingen av äventyrscentret.

– Eftersom vi har en lift precis utanför dörren så tar vi ofta hjälp av den för att kunna ta oss ännu längre ut på fjället och hitta orörd snö. Vill man hinna med fler äventyr och man känner man har brist på tid eller kondition, så är skotertolkning upp på fjället ett roligt alternativ. Vi erbjuder turer både på kalfjället och i skyddad skogsmiljö för de väderutsatta dagarna. Det geografiska läget gör Ramundberget unikt och förutsättningarna för mycket snö är optimala, berättar Albin.

Info

ramundberget.se

Guiden Albin Lärnefjord gläds åt Ramundbergets nya satsning. Foto: Louice Larsson


Text: Anton Furuland • 2022-01-20
NyheterHärjedalenRamundbergetTopptur

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen