Max Palm firar efter premiärsegern i Spanien. Foto: Freeride World Tour

Max Palm

Säsongen över för Max Palm

Det blir tyvärr ingen Max Palm på de två finalstoppen av Freeride World Tour. Skador sätter stopp för den svenska supertalangen.

Text: Anton Furuland • 2022-03-07 Uppdaterad 2022-03-07

När finalerna av Freeride World Tour avgörs i Fieberbrunn och Verbier blir det dessvärre utan Max Palm. 19-åringen meddelade idag via Instagram att han väljer att avstå de sista två stoppen på grund av skador. Bland annat höftproblem efter hans krasch i Andorra på deltävling två.

Ett mycket tråkigt besked såklart, särskilt med tanke på att Max ligger två i totalen. Samtidigt ett väldigt moget beslut och det säger ganska mycket om unge herr Palm att han trots utgångsläget väljer att lyssna på sin kropp och avsluta den här tävlingssäsongen i förtid.

Vi önskar såklart Max Palm bästa möjliga tillfrisknande och tvivlar inte sekund på att vi får se honom på FWT:s startlinje nästa år – ännu hungrigare och ännu bättre.

Tills dess får vi slå på rewind-knappen och njuta av det Max hann åstadkomma under sin debutsäsongen på touren, och det var inte lite.

På sin första FWT-tävling någonsin, i Baqueira Beret, slog han till med tourens första dubbla backflip någonsin och vann tävlingen.

Men en gång är ingen gång, och så vidare… På tredje deltävlingen i Kanada och Kicking Horse var det dags ännu en fet dubbel backflip med lyckad utgång.

Well played, Mr Palm.


Text: Anton Furuland • 2022-03-07
NyheterFreeride World TourMax Palm

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen