Klyftvallen kan vi nog anta även det lär vara tämligen familjevänligt. Foto: Skistar

Sverige

Nytt skidområde i Vemdalen

Vemdalen växer. Skistar har nu köpt upp mark á 400 hektar som ska lägga grunden för ett nytt skidområde.

Text: Anton Furuland • 2022-09-13 Uppdaterad 2022-09-13

Klyftvallen heter området som nu är i Skistars ägo efter att man förvärvat det av Holmen AB. Totalt rör det sig om ett markområde på 400 hektar, som innehåller både fjäll och fjällnära skog, i anslutning till Skalspasset i Vemdalsskalet.

Sveriges tredje största skidanläggningar blir ännu större. Foto: Skistar

Därmed kommer området smidigt byggas ihop med den befintliga skidåkningen vid Skalspasset och målet är att skapet ett helt nytt skidområde med både nedfarter (cirka 50 hektar) och liftar.

– Vi vill att våra gäster ska få ut så mycket som möjligt under sin vistelse hos oss, inte minst under våra högsäsongsveckor då vi har flest gäster på Vemdalsskalet. Tack vare förvärvet av Klyftvallen kan vi skapa ännu bättre, minnesvärda fjällupplevelser med härliga, böljande och rymliga nedfarter i toppklass för alla nivåer, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar Vemdalen.

När Klyftvallen väntas vara färdigt och redo för skidåkarmassan är än så länge oklart.


Vemdalen

Skidområden

Klövsjö/Storhogna, Björnrike och Vemdalsskalet

Liftar

35

Nedfarter

58

Info

skistar.com


Text: Anton Furuland • 2022-09-13
NyheterLiftsystemSkistarSverigeVemdalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen